13 Haziran 2011 Pazartesi

Karanlık İlişkiler Ağı Deşifre

Şemdinli davası sanığı Astsubay Ali Kaya'nın haber elemanı İlker Demir'in de gözaltına alındığı Ankara'daki uyuşturucu çetesine yönelik operasyon karanlık ilişkiler ağını deşifre etti.
İlker Demir'in, uyuşturucudan tutuklanan Şırnaklı korucubaşı Yasin Benek'le irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Kilis'te uyuşturucu imalathanesine çevirdiği evinde çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirilen Yasin Benek'in iki ayda bir Genelkurmay Karargahı'nda görüşmeler yaptığı belirlendi. İlker Demir, polise verdiği ifadesinde, Umut Kitabevi'nin bombalanması davasının sanığı Astsubay Ali Kaya'dan aldığı talimatlarla önde gelen Kürt siyasetçilere suikast planladığını ve üniversitelerde sağ-sol çatışması için kışkırtıcı eylemlere imza attığını anlatmıştı. Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ise Ali Kaya hakkında 'Tanırım, iyi çocuktur.' demişti.

Ankara'da iki hafta önce uyuşturucu ve şantaj çetesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda İlker Demir ile birlikte gözaltına alınan 9 kişiden biri cinayet suçundan 10 yıl hapis yatmış eski bir hükümlü Metin Ö., diğeri de uyuşturucu işi yaptığı iddia edilen Şırnaklı korucubaşı Yasin Benek. Benek'in Kilis'te bir uyuşturucu imalathanesi olduğu iddia edildi. İmalathaneye dönüştürülen evde yapılan aramalarda, çok sayıda belge ve doküman, 2 av tüfeği, 15 fişek, tabanca ve mermiler, 2 kilo 562 gram amfetamin, 3 bin 9 adet uyuşturucu hap, 23 gram esrar, 10 litre uyuşturucu imalatında kullanılan cloroform, ele geçirildi. 2007'de Kapıkule Gümrüğü'nde yakalanan 57 kilogram eroinin de Yasin Benek ile korucubaşı Hazım Babat'a ait olduğu ileri sürülmüştü. Soruşturmada haber elemanı İlker Demir ile Yasin Benek arasında da sıkı bir bağlantı olduğu belirlendi. Demir'in, Benek'i ziyaret için sık sık Şırnak'a gittiği saptandı. Yasin Benek'in de Ankara'ya geldiğinde Genelkurmay Karargahı'nda bazı görüşmeler yaptığı tespit edildi. Benek ile İlker Demir'in Başkent'te de bir araya geldiği kaydedildi.