16 Haziran 2011 Perşembe

Tuğgenerale Yazıcıoğlu Sorgusu

Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili savcıya ifade verdi.
Eski BBP Genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili dosya Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına gönderilmişti. Tuğgeneral Ali Lapanta, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, Malatya Adliye Sarayına gelerek özel yetkili cumhuriyet savcısına ifade verdi.
İfade için geçtiğimiz içinde davet edilen Tuğgeneral Lapanta, Adana'daki özel bir hastanenin beyin ve sinir cerrahisi polikliniğinden aldığı 15 günlük rapor nedeniyle gelmemişti. Savcıya yaklaşık 3.5 saat boyunca ifade veren Lapanta, çıkışta adliye önünde bekleyen gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

BİRLİKLER BULAMADI 17 VATANDAŞ KAZA YERİNE ULAŞTI
Devlet Denetleme Kurulu'nun kazayla ilgili hazırladığı raporda, Tuğgeneral Ali Lapanta'nın dinlendiği ortaya çıkmıştı. Raporda, yüzlerce kilometrekare alanın gereksiz yere arandığı ve sonuçta enkazın '17 köylü vatandaş' tarafından bulunduğu belirtilmişti. Arama kurtarma çalışmalarını planlayan Adana Jandarma Komutanlığı ve bazı askeri personelin TİB'in belirlediği enkaz bölgesinin aranması konusunda gerekli dikkati göstermediğinin müşahade edildiğini anlatılmıştı.
Özel yetkili savcılık, soruşturma çerçevesinde daha önce de Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, TBMM Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, BBP'li Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı ve Gülsen Sezgin'in de bilgisine başvurulmuştu.