14 Haziran 2011 Salı

Balyoz'da kıskançlık kavgası

Tümg. Durusoy’un eşi, dünkü duruşmada kocasının sevgilisi olduğu iddia edilen bir kadının saçını çekti

Balyoz davasının dün yapılan 30’uncu duruşması ‘ilginç’ bir kıskançlık krizine sahne oldu. Davanın tutuklu sanıklarından emekli Tümgeneral Recep Rıfkı Durusoy’un eşi ile Durusoy’un sevgilisi olduğu ileri sürülen bir kadın aynı anda duruşmayı izlemek için Silivri Cezaevi’ne geldi.

Ancak Durusoy’un yakınları adı öğrenilemeyen kadını tartakladı. Bir ara Tümgeneral Durusoy’un eşinin, Durusoy’un sevgilisi olduğu iddia edilen kadının saçını çektiği görüldü.

Tartışma araya jandarmaların girmesiyle son buldu. Yaşananlar karşısında Durusoy ise eşi ve yakınlarına “Ben hep burada kalmayacağım. Çıkınca görüşeceğiz” diyerek el salladı.

ALAN’A VEKİL TEBRİĞİ
Durusoy, sevgilisi olduğu ileri sürülen kadından şikâyetçi olmasını isterken “Duruşma kayıtlarıyla hakkınızda işlem yaptıracağım” diye bağırdı. Duruşmada ayrıca, 1. Ordu Komutanı emekli Org. Çetin Doğan söz alarak, “Bu seminer planını baştan sona ben sevk ve idare ettim. Orada sadece ülke savunması konuşulmuştur. Bunları suç görüyorsanız, ben suçluyum” dedi.

Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun’un sağlık durumuyla ilgili GATA’dan mahkemeye gönderilen raporda Saygun’un genel sağlık sorunuyla ilgili kronik şikâyetlerinin devam ettiği bildirildi. Genelkurmay’ın 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği resmi yazıda Balyoz Planı’nın görüşüldüğü Plan Semineri’nin yapıldığı 1. Ordu Komutanlığı ile Harp Akademileri komutanları arasında emir-komuta zincirinin olmadığı bildirildi. MHP’den milletvekili olan tutuklu sanık Engin Alan’ı sanık ve izleyiciler tebrik etti. Duruşma bugüne ertelendi.


Mikrofon tartışması
Duruşmada avukatlar, tavandan kablo ile sarkıtılan mikrofonlara tepki gösterdi. Avukatların “Ses sistemi istihbari amaçlı, korku ve baskı kurmak için kullanılabilir” diyerek sistemin kaldırılmasını talebi üzerine duruşmaya ara veren mahkeme heyeti itirazları reddetti. Çapraz sorgular sırasında, Savcı Savaş Kırbaş’ın ajandasından çıkan imam hatip lisesi ile ilgili notları sorduğu tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Faruk Oktay Memioğlu, “Aradan 8 yıl geçti ne bileyim belki boya badanasını yaptırmışızdır” yanıtını verdi. Planla ilgisi olmadığını söyleyen emekli Albay Mümtaz Can, “‘Sabah kapıyı çalan sütçü değilse demokrasi yok demektir’ sözünü doğrulayacak bir şekilde bir sabah polislerce arandım ve buradayım. Bu ülkede başkalarını gidecek bir vatanı olabilir ancak benim gidecek başka vatanım yok” diyerek tahliyesini istedi.