22 Haziran 2011 Çarşamba

KONSEY'İN RAHATI BOZULMUŞ.... / Rauf Atilla Polat

* Sayın Başkan yüzde 40'ın altı bekleniyordu, her şey tersine gidiyor.....
-Evet ne yazık ki kötü durumdayız. Sadece yüzde 50 değil, kaset operasyonunun tutmaması da bize büyük bir darbe vurdu.

* Kaset meselesinin üzerine gidilerek en azından bu işte başarılı olmamız gerekmiyor mu?
-Aldığımız bilgiye göre liderlikten inmemek için direnecek...Operasyonun yeniden başlaması için fırsat kolluyoruz. Duruma göre bazı isimlerin kasetleri servis edilecek...

*Efendim neden liderin kasetini bekletiyorsunuz?
-Onun kaseti sanıldığı gibi değil...Bazı dosya ve siyasi ilişkilerle ilgili belgeler mevcut...O kadar tesirli olmayabilir ve elimizde patlama durumuda var...Yine de ortaya çıktığında negatif bir pozisyonda inşa edebilir...Zaman önemli....
! Peki 2013 hazırlığı şuan için ne aşamada? Ne yapılması gerekiyor?
- Tabii ki bu kez küresel bir organizyon var. ABD,İsrail, İngiltere ve Rusya'dakilerde dahil olmak üzere tüm ülkelerdeki birimlerin operatif birimleri hareket halinde...Operasyonları Suriye'ye kadar -kör,topal- getirmeyi başardık. Sıradaki ülke malum.
* Efendim buradaki oyun büyük, bu işin altında kalabiliriz.
- Farkındayız.
! Ayrıca PKK'nın etkin olarak kullanılması o kadarda kolay olmayabilir..
-Belki öyle gözüküyor ama PKK'nın siyasi kanadındaki adamımıza emrimizi verdik...Etrafındakileri de ikna ederek ya meclise girmeyecekler ya da girmeleri halinde yemin metnini değiştirerek okuyacakalar ya da hiç okumayacaklar.
- Efendim devletin akil adamları süreçten haberdar oldukları için devreye girdiler. Bir şekilde meclise sokacaklar. Bu dediğinizde başarılı olmamız zor gibi gözüküyor.
- Arkadaşımıza güveniyoruz. Grubu ikna edeceğini düşünüyorum.
! Ya başaramazsa...
- Başarmak zorunda. Meclise girilmemesi gerekiyor. Aksi halde strateji değişikliğine gitmek zorunda kalacağız ve bu kez olayın boyutu değişmek zorunda kalacak.
! Nasıl?
- İktidar yüzde 50 alarak büyük güç elde etti...Başındaki şahsın ihtirasları tek kurtuluş çaremiz..Eğer ihtiraslarına yenilirse o zaman kazanabiliriz. Aksi halde nefsine hakim olarak hareket ederse sadece Ortadoğu'da değil Türki cumhuriyetler ve Balkanlarda da çok etkin bir konuma gelebilir.
! Yalnız Balkanlar da...
- Balkanlar demeden önce, Türkiye şu aşamada Suriye ve İran konusunda çok yavaş....Hızlanmak isteyecekler ama biraz geç kaldılar....Arap coğrafyasındaki liderlerin birçoğu zaten partinin başındaki şahsı sevmiyor. Halkların sevmesinin de o kadar bir ehemmiyeti yok.
* Sayın Başkan benim asıl korkum İran'ın Suriye ilişkisi ile İsrail'in İran bağının deşifre olması..
- Bizde o endişeyi taşımıyor değiliz ama şu aşamada başka çaremiz yok. Sanki bazı olaylar kendiliğinde olmaya başladı. Hiç ummadığımız adamlar devrildi ve yerlerine kendi adamlarımızı getiremedik. Bu hatalarımızda dolayı Tapınaktan her gün fırça yiyiyoruz. Birde TR planımız tutmazsa bu kez kellemizi kurtarmamız çok zor.
! Efendim tapınak bizden imkansızı istiyor. İkinci bir 27 Mayıs'ın olması için hiç değilse muhalefetin tamamen elimizde olması lazım ve askerin tamamına hükmetmemiz gerekiyor. Oysa şuan her üçünde de bir hakimiyetimiz söz konusu değil. Dengeler çok bozuldu. Sadece ana muhalefeti kullanabiliyoruz. Bir de karargahtaki sabetayist direnç gösteriyor.
- O konuda çalışıyoruz. Karargaha yeniden şekil ve düzenmek vermemiz gerekiyor. Ama generallerimizden bir çoğu içeri alındı. Özellikle kozmikten gelen bazı yetiştirmiş olduğumuz elemanları tamamen kaybetmiş durumdayız, bir çoğu deşifre oldu...
* Efendim acil önlem alınmalı. Eğer bazıları dışarıda olsaydı hem Suriye hem de İran mevzuunda ilişkiye girer TR'yi zor durumda bırakabiliridik. Artık eskisi gibi askerleri gönderip şehitte gönderemiyoruz.
- O konuda rahat olun. Hala içeride bu işi yapacak elemanlarımız mevcut. Yani, bir kaç şehit gönderin dedik mi problem olmayacak kadar adamımız hala konumunu koruyor.
! Yalnız erenler - şahinler kavgası henüz bitmiş değil. Aydınlıkçılarda söz dinlemiyor.
- Onlar dinlemezler, başlarındaki adam tutturmuş beni içeriden çıkarın...
! Efendim sadece o değil hepsi öyle diyor...Özellikle tapınağımızın TR temsilcisi vekil olduktan sonra bir an dahi durmak istemediğini söylemiş, sürekli haber gönderiyor...
- Bu meseleyle ilgili devlette meşgul oluyor. Eğer biraz daha ağırlımızı koyabilirsek devletin başındaki şahsı ikna edebiliriz. Bu konuda onun da hassasiyeti malum.
! Sadece ona kalsa affedeceğini biliyoruz ama akil adamlar devreye girerek aklını bulandırıyor...Bence asıl oraya bir çözüm üretilmeli.
- Baştaki şahsa bu konuda tekrar haber yollayacağız. İkna edeceğimizi ve temsilcimizi içeriden çıkaracağımızı düşünüyorum. Eğer müdahale olmazsa sorun olacağı düşüncesinde değilim....
Ayrıca farklı birliktelikleri TR'de de devreye sokmamız gerekiyor. Biliyorsunuz şuan da Los Angeles'ta ADD ekibi ile Süleymancılar akil adamlara karşı birlikte hareket ediyor. Bu tarz bir birleşimi burada da yapmamız gerekiyor.
* Sayın başkan İran'da şiiliği din olmaktan çıkarıp ideolojiye dönüştürdük ama TR'de bu tarz birleşimleri sağlamak eskisi kadar kolay değil. ''BAŞ''lar gibiler korkusundan eskisi gibi aktif görev almaktan kaçıyor. Yerlerine yenilerini bulmak da eskisi kadar kolay değil.
! Aslında bu kez o kadar da zorlamaya gitmeyelim diyorum. En güzeli kısa bir yol tercih edilmeli. 2013 için karargahtaki CIA ve NATO'cu kadroları harekete geçirerek dışarıdan müdahale ile amacımıza ulaşabiliriz.
- Bu konuda PKK'yı kullanacağımız ortada. İmralıda'yı da devreye sokacağız. Meclistekilerde bizimle hareket edecek. Gerçi İsrail'deki kadrolar 2. mavi marmara da istediğimizi yapacaklardı ama gitmekten vazgeçtiler... O konu üzerinde de yine çalışılmaya devam ediliyor.
* Sayın Başkan ana muhalefete üzerinde yeni bir operasyona gidecekmiyiz?
- Düşünüyoruz. Bugün-yarın netleştireceğiz. Bunların detayına şaun için giremeyeceğim. Bir sonraki toplantıda yeni anayasa sürecinde izleyeceğimizz yolu -kukla planını- tartışmak üzere şimdilik toplantıyı bitiriyor sizi ayin salonumuza davet ediyorum...BUYURUN....