21 Haziran 2011 Salı

Pınarcık katliamı unutulmadı

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık Köyü'nde 20 Haziran 1987 tarihinde gerçekleştirilen ve terör örgütü PKK'nın katlettiği 16'sı çocuk 30 sivil vatandaş, mezarları başında anıldı

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Pınarcık Köyü'nde 20 Haziran 1987 tarihinde gerçekleştirilen ve terör örgütü PKK'nın katlettiği 16'sı çocuk 30 sivil vatandaş, mezarları başında anıldı. PKK terör örgütünün yaptığı ilk katliam olarak tarihe geçen Pınarcık katliamı aradan geçen 23 yıla rağmen unutulmadı.
 
Ömerli ilçesine 20 kilometre mesafede bulunan Pınarcık Köyü meydanında gerçekleşen törene Mardin Tugay Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Ömerli Kaymakam vekili Vehbi Bakır, İl Jandarma Komutanı, İlçe Müftüsü Abdurrahim Dilek ile birlikte çevre köylerden gelen yaklaşık 500 kişi katıldı. Katliamdan yaralı olarak kurtulan Pınarcık Köyü Muhtarı Bedirhan Öztep, o gün yaşananları anlatarak teröristlerin kendilerine önce dağdan ateş açtıklarını, daha sonra 2 farklı yönden saldırdıklarını belirterek, mermileri tükenene kadar teröristlerle mücadele ettiklerini söyledi. 23 yıl önce yaşanan Pınarcık katliamında ailesinden 29 kişiyi teröre kurban verdiğini ifade eden Muhtar Öztep, "Terör örgütlerinin yardakçılarına sesleniyorum; artık bu örgüte destek vermeyi bırakın. Eğer onlar bu ülkede yaşamayı kabullenmiyorsa canları cehenneme. Bu yardakçılar unutmasınlar ki, teröre yardım edenler unutmasınlar ki şimdi dağlarda terörle yapılan operasyonlar bir gün kendilerine dönebilir. O zaman pişmanlık da onlara fayda etmez." şeklinde konuştu.

"TAZMİNAT İÇİN AHİM’E BAŞVURAN KÖYLÜLER DAVAYI KAZANDI"
Öztep, katliamı unutmadıklarını ve hiçbir zaman unutmayacaklarını, olayın acısını ilk gün gibi taşıdıklarını ifade etti. Öztep terör tazminatı almak için devlete başvurduklarını ancak terör mağdurları için çıkarılan yasa Pınarcık köyüne yapılan baskından 29 gün sonra çıkarılması nedeniyle köylüleri kapsam dışı bırakması onları mağdur duruma düştüklerini söyledi. Öztep, uğradıkları zararların devlet tarafından karşılanmaması üzerine AİHM’e başvurduklarını ve karara bağlandığını sözlerine ekledi.
Törende bir konuşma yapan Ömerli Kaymakam vekili Vehbi Bakır ise terör örgütüne herkesin her yerde tepki göstermesi gerektiğini kaydetti. Yılmaz, "Devlet ve millet düşmanları artık gizlenmeye gerek duymayarak fikirlerini, kin, nefret ve zehirlerini demokrasi ve hukuk düzeni altında apaçık ortaya döküyor. Mazlumların hakkının olmadığı yerde zalimler mazlum görünür. Bölücü terör örgütü yıllarca bu topraklarda kin ve nefret tohumları ekti. Ancak görüyorsunuz gelinen noktada sanki onlar haklıymış, masum insanlar haksızmış gibi muameleye tabi tutulmaktalar. İnsan hakları sadece terör örgütü söz konusu olduğunda gündeme gelmemeli. Şehitlerimizin, masum insanların, çocukların hele hele bebeklerin de yaşama hakkının olduğu unutulmamalıdır." dedi.
Daha sonra alanda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile PKK terör örgütü tarafından katledilen 30 vatandaşın mezarına karanfil bırakarak terör örgütüne lanet yağdırdı. Katledilen 30 kişinin mezarı başında toplanan halk, Ömerli Müftüsü Abdurrahim Dilek'in okuduğu dualara eşlik etti.