24 Haziran 2011 Cuma

Ek klasörler açıklandı Harp Okulu'nu fuhuş yuvasına çevirmişler

 
'Askerî casusluk ve şantaj soruşturması' iddianamesinin ek klasörleri avukatlara dağıtıldı.
Aralarında emekli Albay İbrahim Sezer'in de olduğu 16'sı tutuklu 56 şüphelinin yer aldığı iddianamenin ek klasörlerinde, askerî casusluk çetesinin, Deniz Harp Okulu'nu fuhuş yuvası haline getirdiği görülüyor. Çete, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki üst düzey subayların özel hayatı ile ilgili fişleme notları da tutmuş.

Sanık İbrahim Sezer'de ele geçirilen flaş bellek içerisindeki belgelere göre, Deniz Harp Okulu öğrencisi kızlar, komutanlarla ilişkiye zorlanıyor. Yine Sezer'den elde edilen 'sipariş verenler' listesinde, eski Harp Okulu Komutanı Türker E. ile birlikte birçok komutanın ismi yer alıyor. İstifa eden Türker E.'nin isminin karşısına şu not düşülmüş: "Birçok kaçamağı var. Londra'da sevgilisi var. Öğrencileri devamlı gördüğü için mutlaka arzuladığı vardır. Özellikle Aynur ile ilişkiye sıcak bakacaktır. Emre Sezenler aracılığı ile teklif götürülebilir." Belgede Tümamiral Mücahit Ş. ile ilgili notlar da bulunuyor. Mücahit Ş. de Deniz Kuvvetleri'ndeki görevinden istifa ederek ayrılmıştı. İsminin karşısındaki notta şöyle deniliyor: "Potansiyel müşteri. Seks manyağı. Harp okulu kızları ile fantezi yaşamak hoşuna gider."

Listede Tuğamiral Sinan E., Koramiral Deniz C., Tuğamiral Levent G. gibi 54 isim yer alıyor. Listede ayrıca hangi komutana kimin gönderildiği ve ne kadar para alındığına dair notlar da tutulmuş.
Terfi listesi hazırlansın

Askerî casusluk ve fuhuş davasının tutuklu sanığı emekli Albay İbrahim Sezer'in, Yüksek Askerî Şûra'daki terfileri de yakın takibe aldığı ortaya çıktı. Sezer'den ele geçirilen Sandisk marka flaş bellekte 'yapılacaklar.doc' isimli belgede, Yüksek AskerîŞûra'da (YAŞ) terfi edebilecek subayların isimlerinin belirlenerek aile durumlarına ilişkin bilgi toplanılması isteniyor. Belgede şu ifadeler yer alıyor: "2010 YAŞ'ta tüm terfi edebilecek albay, tuğ, tümlerin listesi çıkarılacak. Bu şahıslar hakkında form düzenlenecek. Ailesi problemli olanlar ile yakınlarından emir ast. ve emir subaylarından bilgi alınacak. Seks ve eğlence eğilimleri tespit edilecek. Kubilay bilgi toplayacak formları düzenleyecek."
Belgenin 10 Ocak 2010'da İ. Sezer isimli kullanıcı tarafından son kez kaydedildiği belirlendi.