20 Haziran 2011 Pazartesi

Korkunç tasfiyeyi anlattı


Kendisi de 'YAŞ’'zede olan Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, “Çetin Doğan’ın başkanlığını yaptığı Batı Çalışma Grubu, 10 bin insanı tasfiye etti” dedi.




Balyoz Darbe Planı” davasının tutuklu sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın, Silivri’de görülen 33. duruşmada, bir askerin düşüncelerinden, itikatlarından dolayı cezalandırılmasına, mükafatlandırılmasına hiç göz yummadığını belirterek, “Çalışanları, ‘Hangi mezheptensin, oruç tutuyor musun, namaz kılıyor musun?’ diye sorgulamadım. Vicdan sahibi olarak doğru bildiğimi yaptım” şeklindeki açıklaması, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla TSK’dan ihraç edilen askerler tarafından yalanlandı.

10 BİN KİŞİYİ MAĞDUR ETTİLER

Kendisi de YAŞ’zede olan Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları, emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın savunmasına tepki gösterdi.
Hacımustafaoğulları, Çetin Doğan’ın başkanlığını yaptığı Batı Çalışma Grubu’nun 10 bin kişiyi mağdur ettiğini söyledi. Tasfiye edilen kişilerin dürüst insanlar olduğunu söyleyen Hacımustafaoğulları, “BÇG, organize bir şekilde çalışarak kendilerine engel olabilecek kişileri devletin kendilerine verdiği, komuta kademesinin kendilerine tanıdığı yetkileri kullanarak tasfiye etti. Tasfiye edilenlerin sayısı yaklaşık 10 bindi. Bunların bin 600’ü YAŞ kararı ile, binlercesi üçlü kararnameyle tasfiye edildi. Büyük bir kısmı ise mobbing ile istifaya zorlandı” dedi.

O GÜNLERİ YAŞAYAN BİZLERİZ”

Hacımustafaoğulları, Balyoz tutuklularının devletin kendilerine verdiği yetkiyi kötüye kullanan kişiler olduğunu söyledi.

Balyoz sanıklarının yaptıklarını inkar etmelerinin suçu ortadan kaldırmayacağını kaydeden Hacımustafaoğulları, “O günleri yaşayan bizleriz. Geçmişte kurulan Batı Çalışma Grubu illegal oluşumların su üstüne çıkan örneğiydi. BÇG ilk kuruluşunda mezhepsel bir örgütlenmeydi. Alevi kesimden olan personelin oluşturduğu bir örgütlenmeydi ve Sünni olan personel mağdur edildi” diye konuştu.

Hacımustafaoğulları, Çetin Doğan’ın BÇG içerisinde ön plana çıkan ve etkili olan bir kişi olduğunu söyledi.

BALYOZ PLANI TSK’DA UYGULANDI”

O dönemde TSK’da çok ciddi bir tasfiyenin yaşandığını belirten Hacımustafaoğulları, “Balyoz planları gelişen demokratik hareket dolayısıyla siyasi olarak uygulanamadı ancak TSK’da uygulandı” dedi.