17 Haziran 2011 Cuma

EMEKLİ HAVA KUVVETLERİ KOMUTANININ KARDEŞİ KARACİĞERİ İLE BİR HASTAYA HAYAT VERECEK

Çanakkale'de merdivenden düşme sonucu beyin kanaması geçiren ve ardından kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Siyami Taştan'ın kardeşi Namık Kemal Taştan'ın (72) karaciğeri İstanbul'da bir hastaya hayat verecek.

Organ Bağışı Çanakkale İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, 10 Haziran günü Barbaros mahallesindeki evinde merdivenden düşmesi sonucu hastaneye kaldırılan emekli öğretmen Namık Kemal Taştan'ın yapılan bütün müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, "Hastamızın beyin ölümü kararırın alınmasının ardından ailesi ile görüştük. Kendileri de organlarını bağışlama kararı aldılar. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ile görüşme yapıp nakil yapılabilecek hastalar arandı.
Sonunda sadece karaciğerinin İstanbul'da Florence Nightingale Hastanesi'nden bir hastaya uygun olduğu belirlendi. Hastamızın karaciğeri burada bulunan ve belirlenen hastaya nakledilecek. Organ bağışı konusunda verdikleri karar sebebiyle aileye teşekkür ediyor, emekli öğretmen Namık Kemal Taştan'a da rahmet diliyorum" dedi.
 
Öte yandan, Emekli Öğretmen Namık Kemal Taştan'ın kızı Sakine Ece Taştan ise organ bağışı konusunun önemine dikkat çekerek, "Babam Çanakkale'de Endüstri Mesles Lisesi'nde tarih öğretmenliği yapmıştı. Aldığımız bu karar zor bir karar olmadı. Bu üzücü ve kötü durum en azından birilerinin hayatını kurtaracaksa bu bir nebze bizim acımızı hafifletecek. Yaşama şansı olan biri sırf organ bulamıyor diye hayatı son bulacaksa ona yardımcı olmak bizi bir nebze olsa da mutlu edecek. Çünkü babamın malesef öyle bir
şansı yoktu. Eğer birilerinin hayatı devam edebilecekse bu bizim acımızı biraz daha hafifletir diye düşünerek bu bağış kararını aldık" dedi.
Öte yandan, 72 yaşındaki Namık Kemal Taştan'ın 1990-1992 yılları arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapan Siyami Taştan'ın da kardeşi olduğu öğrenildi.