15 Haziran 2011 Çarşamba

Paşa Yine "İshal" mi Oldu?

İfade vermemek için sürekli rapor alan ve bu sebeple ismi ‘ishal paşa'ya çıkan Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, dün yine ifade vermeye gelmedi.
Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e ifade vermemek için sürekli rapor alan ve bu sebeple ismi ‘ishal paşa'ya çıkan Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Ergenekon savcılarından yine kaçtı. Dün ifade için Beşiktaş Adliyesi'ne gelmesi beklenen Bakıcı'nın askeri hastaneden yine rapor aldığı öğrenildi.

Başında olduğu Ergenekon soruşturmasından alınarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanan Zekeriya Öz'ün baktığı İnternet Andıcı soruşturmasında yeni gelişme...
Savcı Öz'e ifade vermemek için sürekli rapor alan ve bu sebeple ismi ‘ishal paşa'ya çıkan Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Ergenekon savcılarından yine kaçtı. Dün ifade için Beşiktaş Adliyesi'ne gelmesi gereken Bakıcı'nın askeri hastaneden bir günlük rapor aldığı öğrenildi. Bakıcı'nın bugün ifadeye gelmesi bekleniyor.
 
ANDIÇ ÖZ'DEN SONRA KANSIZ'A DEVREDİLDİ, SANIKLAR YİNE ÇAĞIRILDI
Nisan 2009 tarihli planın, Genelkurmay Başkanlığı 1. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nce hazırlandığı, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Hasan Iğsız tarafından paraf edilerek, komutanlığa arz ettiği iddia edilen ‘Andıç'ta, kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla kurulan internet sitelerinin yanı sıra, günlük takip edilmesi için fişlenen internet sitelerine de yer verildiği ortaya çıkmıştı. Aralarında 1. Ordu eski Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve Ergenekon tutuklusu Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu 19 kişi geçtiğimiz yıl Ağustos ayında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı.
Tümgeneral Çubuklu ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın da aralarında bulunduğu 4 general o tarihten bu yana sağlık raporları ve görevlendirme yazıları ile ifade vermeye gelmiyordu. Bakıcı 3 defa üst üste rapor almış, raporlarında paşanın ishal olduğu belirtilmişti. Zekeriya Öz'ün görevden alınması ile unutulan soruşturma Özel Yetkili Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından yeniden gündeme alındı.
 
ŞÜPHELİ PAŞA YİNE HASTAYMIŞ
Başsavcı Vekili Seçen tarafından Savcı Cihan Kansız'a devredilen soruşturma kapsamında Tümgeneral Mustafa Bakıcı geçtiğimiz günlerde ifadeye çağırıldı. Dün ifade vermesi gereken Bakıcı benzeri bir rapor alarak ifade vermeye yine gelmedi. Bakıcı'nın ismi seçim öncesinde yine gündeme gelmişti. 12 PKK'lıya ait cesetlerin kasıtlı olarak arazide bırakıldığı iddia edilmişti. Bu durum seçimler öncesi provokasyon olarak algılanmıştı.
 
BAKICI'NIN HASTANE MACERALARI
Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın mazeretleri dudak uçuklatıyor. ‘Millete İhanet Planı'nı Albay Dursun Çiçek'e hazırlattığı iddia edilen ve şu an Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı yapan Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın geçtiğimiz Ağustos ayından bu yana Ergenekon savcısına 3 adet sağlık raporu gönderdiği, paşanın iki raporda ishal olduğu, birinde ise bel ağrısı çektiği görülüyor. Bakıcı'nın ilk gönderdiği rapor Şırnak Asker Hastanesi'nden alınmış. 03.08.2010 tarihli ilk raporda Tümgeneral Bakıcı'nın ishal olduğu, 10 gün boyunca yataktan kalkamayacağı vurgulanıyor. İshalin türü ve uygulanan tedavi ise belirtilmiyor. Raporunun süresi 12.08.2010'da dolan Bakıcı, 19 gün sonra aynı asker hastanesine tekrar başvurarak bir rapor daha alıyor. İlk raporla ishal olduğu anlaşılan Bakıcı'ya verilen 31.08.2010 tarihli ikinci raporda ise hastanın şiddetli bel ağrısı çektiği ve 20 gün yataktan kalkamayacağı ifade ediliyor. Raporlar dolmasına rağmen Tümgeneral Bakıcı'nın sorunları bitmek bilmiyor. Aldığı ikinci raporun süresi 19.09.2010'da dolması üzerine Bakıcı yine ishal oluyor ve Şırnak Askeri Hastanesi'nden 19.10.2010 tarihinde bir kez daha 10 günlük ishal raporu alıyor.
Soruşturma kapsamında Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Tümgeneral Mustafa Bakıcı şüpheli sıfatıyla daha önce de o zamanki soruşturma savcısı Zekeriya Öz tarafından ifadeye çağrılmıştı. Generaller o zaman da sağlık raporu göndererek ifade vermeye gelmemişti.