2 Ağustos 2013 Cuma

'Uçan gardiyan' dekontu buldu

Balyoz davasından mahkum olan ve kendisine ‘’Uçan Gardiyan’’ adını takan Yarbay, dijital verilerin oluşturulduğu gün Bursa’da olduğunu, 10 yıllık bir banka dekontu ile ispatladı.

Balyoz davasından mahkum olan F-16 pilotu Yarbay Namık Kurşuncu, aleyhindeki dijital delillerin oluşturulduğu gün ve saatte Bursa’da bir bankada işlem yaptığını gösteren 10 yıllık banka dekontunu delil olarak gösterdi. Dekont ‘’Müvekkilim tüm belge ve faturalarını saklar’’ diyen Kurşuncu’nun Avukatı tarafından, temyiz incelemesi yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyetine sunuldu.

16 yıla mahkum edilen Yarbay Kurşuncu’nun, Balyoz planında ‘’Gözaltına alınarak, Fenerbahçe stadına toplanacak kişileri, stadın üzerinde F-16 ile uçup, kontrolle görevlendirildiği’’ öne sürülmüştü.  Kurşuncu ise mahkemede, ‘’ Ben uçan gardiyan mıyım ? Saatte  650 kilometre hızla giden F-16’nın stadın üzerinden geçmesi  bir saniye sürer.  F-16 pilotuna gözaltı görevi vermek, Fenerbahçeli  Alex'i,  çim hokeyi takımında masör yapmak kadar mantıksızdır’’ demişti.

DEKONT BULUNDU
Kurşuncu’nun Avukatı Haluk Pekşen, Yargıtay’daki temyiz duruşmasında  “ F-16 ile bir stadın üzerinden geçmek bir saniye bile sürmez, nasıl emniyete alacak? Bu ordunun helikopter varken neden F-16 emniyet alsın?’’ dedi.  Kurşuncu’nun yaptığı işlemlere ilişkin tüm fatura ve belgeleri sakladığını da açıklayan Pekşen, dijital verilerin oluşturulduğu tarihte, Bursa’da bir bankada işlem yaptığına ilişkin dekontu da heyete verdi.

0 DA VARŞOVA DA
Avukat Pekşen,  bir başka müvekkili olan F-16 pilotu Kubilay Baloğlu’nun da, dijital verilerin kaydedildiği gün Polonya’da olduğunu açıkladı. Balyoz planında, Baloğlu’nun ‘İstanbul Deniz Otobüslerine ya el koymakla görevlendirildiği’’ öne sürülmüştü. Avukat Pekşen ise bu dijital verinin kaydedildiği gün Baloğlu’nun NATO toplantısı için Varşova’da olduğunu gösteren Atatürk Hava Limanı kayıtlarını Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyetine verdi.