12 Ağustos 2013 Pazartesi

CHP'li Vekil Faik Tunay İlker Başbuğ'a Sert Tepki Gösterdi



Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ geçtiğimiz günlerde yazdığı bir mektupta Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e "Sessizliğiniz sürecek mi?" diye sormuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Faik Tunay, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un mektubunu ve Ergenekon Davası kararlarını değerlendirdi. Tunay, Ergenekon'u vatan hainliği olarak tanımladı.

Tunay Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Gazetelerde birkaç gündür yazılar var ve toplum da gittiğim yerlerde görüyorum ki meseleye vakıf ve tartışıyor, konu: Genelkurmay başkanı ve Askerimizin,şanlı ordumuzun bir tek vazifesi var o da Allah korusun ülkemizi her türlü düşmandan ve savaştan korumak yoksa siyaseti şekillendirmek değil!

"VATAN HAİNLİĞİ"

Kurum neden sessiz kalıyormuş? Neden ses çıkarmıyormuş? Kimilerine göre bu acziyet, yanlış hatta yazmaya elim varmıyor neredeyse vatan hainliği.

Kurunun yanında yaşın da yanması bugüne has değil!

Baştan beri herkes hem fikir haksızlıklar, hak ihlalleri, yanlışlıklar elbette var kim inkar edebilir ama dünya olduğundan beri temel kaide kurunun yanında yaş da yanar keşke yanmasa, keşke olmasa ama bugüne has bir şey değil ki bu.

DARBE SEVDALILARINI DEŞİFRE ETMELİYİZ

İnsan üzülüyor, bir an önce doğru ile yanlış ayrılsın istiyor ama bunu istemek bu ülkede hala darbe meraklısı, hala ordu göreve diyen ve diyecek olanların olmadığını görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.

Kimse kusura bakmasın! Ordumuzun veya başka bir kurumumuzun yıpratılması, zarar görmesine karşı kesinlikle karşı çıkarız ama ordunun içinde ki darbe sevdalılarını da deşifre etmeliyiz bu ülkenin refahı ve geleceği açısından bu şart.

GENELKURMAY SADECE İŞİNİ YAPARSA DAHA SAYGIN OLUR

Her şey toz pembe,sorun yok,peki kim yaptı 1960 darbesini,1971 muhtırasını,1980 darbesini,28 Şubatı,27 nisan e-bildirgesini kim yayınladı? Artık herkes seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğine inansın ve rakibini geçmek, yenmek için kapı çalsın, el sıksın, gönülleri fethetsin.

Darbe ve darbecilik bu ülkeye çok şey kaybettirdi Allah o günleri yaşatmasın bir daha İşin özeti: genelkurmay başkanı ve kurum sadece işini yaparsa toplum nezdinde çok daha saygın olur bu millet her zaman olduğu gibi şanlı ordusunu bağrına basar.

"ÖZAL HAYRANIYIM, CHP'Lİ DEĞİLİM"

CHP'nin en genç vekili olan Tunay, daha önce yaptığı bir açıklamada Özal hayranı bir siyasetçi olduğunun vurgusunu yapmış ve CHP'li olmadığını, sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili seçildiğini dile getirmişti.