19 Ağustos 2013 Pazartesi

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER

19 Ağustos 2013, Pazartesi

   Türkiye Cumhuriyeti Devletinin toplam kara sınır uzunluğu 2949 kilometre, deniz sınırı uzunluğu ise 8333 kilometredir. Kara sınırlarının korunması sorumluluğu Kara Kuvvetleri Komutanlığına, deniz sınırlarının korunması sorumluluğu ise Sahil Güvenlik Komutanlığına verilmiştir.
   Kara sınırlarımızın korunması, takviyeler hariç, 317 sınır karakolunda 51.107 personel ile sağlanmaktadır.
 
   Genelkurmay Başkanlığınca, devam etmekte olan soruşturma ve davalarla ilgili olarak; adlî makamların karar ve taleplerine, hukuka bağlılık ilkesi temelinde, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda işlem yapılmasına büyük önem verilmektedir.
   Bu kapsamda; İzmir 12’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte olan ve bazı Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin de yargılandığı davanın soruşturma aşamasında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yazısı üzerine, incelemesi talep edilen belgelerle ilgili incelemenin herhangi bir personelin baskı ve telkinde bulunmasına imkân verilmeyecek tarzda, hukuka uygun olarak ve objektif bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.
 
   Türkiye-Afganistan-Pakistan Ortak Komando Tatbikatı; 19-28 Ağustos 2013 tarihleri arasında, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı/Eğirdir’de icra edilecektir.
   Tatbikatın maksadı; üç ülkenin komando birlikleri arasında işbirliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmaktır.
   Tatbikata her üç ülkeden birer komando kolu katılacaktır.
 
 
   30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Genelkurmay Başkanlığının katkılarıyla Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan “Ocak, Mehmetçiğin Dünyası” adlı fotoğraf sergisi, 26 Ağustos-01 Eylül 2013 tarihleri arasında Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığında Harbiye/İstanbul’da ziyarete açılacaktır.
 
 
   Büyük Zafer’in 91’inci Yıldönümü kapsamında Türk Yıldızları tarafından 24 Ağustos 2013 Cumartesi 15.30-16.30 saatleri arasında Çorum’da gösteri uçuşu icra edilecektir.