1 Ağustos 2013 Perşembe

Resmi konutta sahura kadar YAŞ mesaisi

Resmi konutta sahura kadar 'Özel' görüşme

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Resmi Konut’ta özel bir iftar yemeği verdiği ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakanlık kaynaklarının özel bir program dediği iftar yemeğinde Başbakan Erdoğan’ın konuğu oldu.

Suriye’de son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için önceki gün öğle saatlerinde Başbakanlık Resmi Konut’taki zirveye katılan Org. Özel, toplantının ardından Başbakan Erdoğan ile 40 dakika başbaşa görüştükten sonra Konut’tan ayrıldı.

Edinilen bilgiye göre iftardan kısa süre önce başbakanlık konutuna tekrar gelen Özel, Erdoğan ile yemek yedi. Yemeğin ardından sahura kadar konutta kalan Özel ile Erdoğan’ın, Yüksek Askeri Şura ile değerlendirme yaptıkları öğrenildi.
Dün ise Başbakan Erdoğan, Ankara’da sürpriz bir şekilde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’le 5 dakika süren sürpriz bir görüşme daha yaptı. Erdoğan, Özel’in dün YAŞ kapsamında verdiği iftar yemeğine de katıldı.
YAŞ ÜYELERİ ANITLABİR’DE

Yüksek Askeri Şura bugün başlıyor.

1-3 Ağustos tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı karargahında yapılacak YAŞ’ta Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki terfi ve emeklilikler görüşülecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve YAŞ üyeleri ilk gün toplantısı öncesi Anıtkabir’i ziyaret etti.