2 Ağustos 2013 Cuma

Şehit aileleri pet şişe fırlattı, heyet davadan çekildi

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin askeri mahkemede görülen davada önemli bir gelişme yaşandı.
Mahkeme heyeti, 8’i asker 11 kişinin yargılandığı duruşmayı tarafsız olarak yürütemeyecekleri gerekçesiyle davadan çekilme kararı aldı. Mahkemenin çekilme kararı üst mahkeme olan Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi’ne gönderilecek.
     Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında sanık avukatları reddi hakim talebi bulundu. Bu talep şehit aileleri tarafından tepkiyle karşılandı. Ailelerin bulunduğu sıralardan mahkeme heyetine pet şişe atıldı. Olayın büyümesi üzerine salona Çevik Kuvvet polisi çağrıldı. Baygınlık geçiren 3 kişi ambulansta tedavi edildi.

     Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde ise Hava Hakim Binbaşı Ahmet Mithat Acar, Hava Hakim Üsteğmen Yusuf Hatip ve Hava Hakim Teğmen Cevher Eren, mahkemeyi tarafsız olarak devam ettiremeyecekleri gerekçesi ile davadan çekilme kararı aldı. Çekilme kararı ve dava dosyası, üst mahkeme olan Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi’ne gönderilecek. Bu karar üst mahkemece kabul edilirse dava başka bir ildeki askeri mahkemede görülecek. Eğer çekilme kararı kabul edilmezse duruşma 8 Ekim 2013 tarihinde yine Eskişehir 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde devam görülmeye devam edecek.