1 Ağustos 2013 Perşembe

Binbaşı 4 günde bitir emri verdi

Afyon patlaması davasında sanık Üsteğmen Aydın, Binbaşı Ali Duran'ın çalışmanın 4 günde bitirilmesini emrettiği ortaya çıktı

Afyon patlaması davasında sanık Üsteğmen Aydın, Binbaşı Ali Duran'ın çalışmanın 4 günde bitirilmesini emrettiği ortaya çıktı
25 askerin şehit olduğu Afyon'daki mühimmat deposu patlaması davasında sanık Üsteğmen Aydın, Binbaşı Ali Duran'ın çalışmanın 4 günde bitirilmesini emrettiğini, uyarıları dinlemeyerek talimatında ısrar ettiğini söyledi.
Star gazetesinin haberine göre Afyon'da 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu patlama davasında sanık Üsteğmen Tuncay Aydın "Binbaşı Ali Duran, depoların çevre temizliğinin denetleme yaklaştığı için 4 gün içinde bitirilmesini emretti" dedi.

İNTİHAR VEYA KAZA OLAMAZ TEK İHTİMAL SABOTAJ

Şehit ailesinin avukatlarından Altan Ulutaş duruşmada, mahkemeye verdiğiyazılı savunmada el bombasının üzerine sandık düştüğü ve bu nedenle tüm cephaneliğin havaya uçtuğu şeklindeki iddia ve açıklamaların hiçbir şehit yakınını tatmin etmediğini söyledi. Patlamanın meydana gelebilmesi için 3 ihtimalin olduğunu belirten avukat Altan Ulutaş, bunların sabotaj, intihar veya kaza olduğunu söyledi.

İntihar ve kaza durumunda cephaneliğin bir bütün halinde havaya uçmasının mümkün olmadığını savunan Ulutaş "Tek bir olasılık kalmaktadır. O da sabotajdır" dedi. Avukat, PKK'nın eylem için kente geldiği yönündeki istihbarat yazılarının dosyada olduğunu belirterek "Derewin Türkçe haber sitesinin 6 Eylül 2012 tarihindeki internet sayfasında açıkladığı habere göre, Afyon'daki patlamayı PKK üstlenmiştir" diye konuştu.