14 Ağustos 2013 Çarşamba

Arkadaşının vurduğu asker toprağa verildi

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, vatani görevini yaparken tartıştığı arkadaşı tarafından öldürülen 21 yaşındaki piyade er İsa Cihan Özmen, memleketi Gaziantep'te gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olay, geçen pazar günü Lice'ye bağlı Tapantepe Karakolu'nda meydana geldi. İddiaya göre, terhisine 4 ay kalan İsa Cihan Özmen ile kimliği açıklanmayan arkadaşı arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşen tartışmada öfkelenen kimliği belirsiz asker, yanındaki tüfekle Özmen'e 3 al ateş etti. İsa Cihan Özmen, vücuduna isabet eden kurşunlarla yaşamanı yitirirken, şüpheli asker ise gözaltına alındı.

Özmen'in ölüm haberi üzerine memleketi Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü. Askeri yetkililer tarafından Kahvelipınar Mahallesi'ndeki evlerinde acı haberi alan baba Hüseyin ile anne Ayşe Özmen, gözyaşlarına boğuldu. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan İsa Cihan Özmen'in cenazesi, Diyarbakır'da yapılan otopsisinin ardından askeri konvoyla Gaziantep'e getirildi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

İsa Cihan Özmen için öğle vakti Aydınlar Mahallesi'nde bulunan Bahattin Nakıpoğlu Camii'nde tören düzenlendi. Törene; İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan, Özmen'in babası Hüseyin, ağabeyi Kadir, yakınları ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Özmen'in askerlerin omzunda taşınan tabutu camiye geldiği sırada yakınları gözyaşı döktü, alkış ve zılgıtlar çaldı.

AĞABEYİ KIZ ARKADAŞI BERİVAN'I ARADI

İsa Cihan Özmen'in tabutuna sarılarak gözyaşı döken babası Hüseyin, annesi Ayşe, ağabeyi Kadir ve kız kardeşi Gülbahar, cenazeye katılanlar tarafından teselli edildi. Kardeşinin fotoğrafını öpen ağabey Kadir Özmen, 'Sen ölmeseydin, yerine ben öleydim', 'Nereye gittin Cihan', 'Düğünüm için bana bilezik alacaktın', 'Düğün davetiyemi dağıtacaktın Cihan', 'Beni nasıl bıraktın Cihan' diyerek gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren ağabey Kadir, İsa Cihan'ın kız arkadaşı Berivan'ı cep telefonundan arayarak, "Berivan, Cihan seni duyuyor. Berivan, onu sevdiğini söyle, onu sevdiğini söyle ki; Cihan uyansın" dedi. Anne Ayşe ise oğlunun tabutunu öperek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez'. Oğlum ölmedi, şehitler ölmez' diye ağıt yaktı.


Kardeşinin ölümüyle ilgili net bir açıklama yapılmadığını söyleyen ağabey Kadir Özmen, "Kardeşimin ölümüyle ilgili hiçbir şey söylemiyorlar. Nasıl edeceğiz bilmiyoruz. 20 yaşında delikanlı gönderdik oraya, bir haber alamıyoruz. Kimse bir açıklama yapmayınca şüphelerimiz oluşuyor. Bize bir şey söylemiyorlar, kimi aradıysak 'bilmiyoruz' diyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

ALKIŞ VE ZILGITLARLA UĞURLANDI

İsa Cihan Özmen'in tabutu, kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından cenaze arabasına taşındı. Özmen'in tabutunun taşındığı sırada yakınları, alkış ve zılgıtlar çaldı. Özmen, düzenlenen törenin ardından Yeşilkent Mezarlığı'nda yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öte yandan İsa Cihan Özmen'in, 15 gün sonra yapılacak olan ağabeyinin düğün törenine katılmak için izin aldığı ve bu hafta Gaziantep'e gelmeyi planladığı öğrenildi.