14 Ağustos 2013 Çarşamba

Güneydoğu'ya bordo bereli komutan

Gazeteport'un gündeme getirdiği boşluk yapılan atamayla dolduruldu. Yıldırım Güvenç'in 2. Kolordu komutanlığına atanmasıyla boşalan ve atama yapılmayan Jandarma Asayiş Kolordu komutanlığına atama yapıldı. Genelkurmay'a bağlı Özel Kuvvetler komutanı Abdullah Barutçu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na atandı.

Türkiye'nin Gazeteport'tan öğrendiği Yüksek Askeri Şura kararları sonrası açıklanan atama kararlarında adı yer almayan Asayiş Kolordusu'nun yeni komutanı belli oldu. Terörle mücadele eden Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bordo bereliler olarak bilinen, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu atandı. 

Asayiş Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç’in Gelibolu’da konuşlu 2. Kolordu Komutanlığı'na atanması ile boşalan göreve daha önce Siirt Komando Tugayı, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlerinde bulunan Korgeneral Barutçu getirildi.

İki yıldır Tümgeneral rütbesi ile Özel Kuvvetler Komutanlığı görevini sürdüren Barutçu, 30 Ağustos 2013 tarihinden itibaren Korgeneral oldu ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na getirildi.

Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, 19 Temmuz 1987’de doğu bölgelerinde uygulanan sıkıyönetimin kalkmasının ardından, Olağanüstü Hal uygulaması ile birlikte 13 ilden sorumlu olarak kurulmuştu. Daha önce Diyarbakır’da olan Kolordu merkezi, 4 Aralık 2002’de Van’a taşınmıştı.