13 Ağustos 2013 Salı

Kılıçdaroğlu: Talimatı Başbakan verdi.


'O talimatı Başbakan verdi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece CNN Türk’te Ankara Günlüğü programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Ergenekon davasında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a verilen müebbet hapis cezasını eleştiren Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi: “Bu karara göre hem devletin tüm sırlarına vakıf ve hem de terör örgütü üyesi. Başbakan olarak terör örgütü üyesini ülkenin en kilit noktasına getirirseniz sizin yargılanmanız gerekmez mi? Savcılar, terör örgütüne yardım ve yataklıktan mahkum olacaksınız demeli. Herkes yargılanabilir. Ancak bağımsız ve tarafsız bir yargı olmalı. Yargı, bağımsız ve tarafsız değilse adalet dağıtmaz. 27 Mayıs’ta mahkeme, yargıçlar, savcı vardı. Yargılama yapıldı, kararlar verildi. Adnan Menderes ve iki bakan idam edildi. Bugün bu idamları savunan var mı? Yok. Olağanüstü bir mahkeme böyle bir karar verdi, ama kamu vicdanı kabul etmedi. Sıkı yönetim mahkemeleriydi bunlar. Doğal mahkeme değildi. Siyasi otoritenin elinde olan mahkemelerdir. Neden beni tehdit ediyorlar. Tehdit bu yargının bunların elinde olduğu gösteriyor. ‘Ayağını denk al, böyle konuşma, tutuklatır, yargılatırız’ demek. İster Bülent Arınç ister Recep Tayyip Erdoğan kim gelirse gelsin doğru bildiğimi söylemekten çekinmeyeceğim. Bu mahkemeler adalet dağıtan mahkemeler değil. Cumhuriyet gazetesine bomba atıldı. Bomba atan elini kolunu sallayarak geziyor. Özel yetkili mahkemede “Osmanım” oldu “Canım Osmanım” oldu.

AKP DEVLETLEŞTİ
Terör örgütünü demokrasilerde devlet saptar. Mahkeme soruyor MİT, emniyet istihbarat, jandarma istihbarat böyle bir terör örgütünü bilmiyor 3 tane hakim biliyor. Nereden biliyorsunuz devletin bilmediğini? Bir terör örgütünün lideri olur. Bu terör örgütünün lideri, hedefi, bildirisi yok. Bu bir yargılama değil, hesaplaşma. Gladyodan da, derin devletten de şikayetçi olduk. AKP devletleşti. Yargı ordu medyasıyla devletleşti.

TALİMATI BAŞBAKAN VERDİ
Uluderede talimatını başbakan verdi. ‘Ben talimat vermedim’ diyor. Talimat vereni çıkar o zaman tutan mı var. Yargı, ordu, MİT elinde. Savcı yakasına yapışacak ‘34 yurttaşın öldürülmesinden sorumlusun’ diyecek. Hükümete karşı darbe girişiminde bulunmak bütün demokrasilerde suçtur. Yargılar, cezasını verirsiniz. Ama bu davanın içine Türkan Saylan’ı koyarsanız kimse kusura bakmasın bu dava o dava değildir. Bir AKP’li Memet Ali Alabora için ‘onun yeri de Silivri’ diyor. Bunun Türkçe tercümesi AKP’ye karşı olanların yeri Silivri demek.