25 Nisan 2012 Çarşamba

YIKILACAK TABUR BİNASINA 250 BİN TL

Gelibolu’daki 2. Kolordu Komutanlığı, skandal, asker, masraf

Depreme dayanıksız olan ve yıkılması gereken Tabur binasına 250 bin lira masraf yapıldığı, 300 erin de güvenliksiz binada kaldığı ortaya çıktı.
 
Gelibolu’daki 2. Kolordu Komutanlığı’ndaki skandallara bir yenisi daha eklendi: Depreme dayanıksız olan ve yıkılması gereken İstihkam Alayı Köprücü Tabur binasına 250 bin lira masraf yapıldığı ortaya çıktı. Komutanların, bütün uyarılara rağmen, vatani görevini yerine getiren erlerin hayatını tehlikeye attığı gibi devleti de zarara uğrattığı öğrenildi.

HEYETİN UYARISINI TAKMADI
Edinilen bilgilere göre, İstihkam Yarbay Barbaros Elakaş'ın daveti üzerine 25 ekim 2011 tarihinde Çorlu inşaat Bölge Başkanlığı’ndan gelen teknik heyet, yapılan incelemeler sonucu “İnşaat çalışmalarının hemen durdurulmasını ve binanın deprem güvenliğinin artırılmasını” istedi. Ancak Çorlu İnşaat Emlak’ın vermiş olduğu olumsuz teknik raporu beğenmeyen Yarbay Elakaş, zemin katta yapılan çalışmalara devam ederken, durumu da 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Raif akbaş’a haber verdi. İddialara göre Akbaş da, yapılan çalışmaların devam etmesi emrini verdi. Akbaş'ın ayrıca, daha önce görev yaptığı MSB Ted. Ve İnş. Yardımcılığı’ndaki tanıdıklarını devreye sokarak, olumlu bir rapor alınması girişiminde bulunduğu öne sürüldü.

BİNA YIKILDI FATURAYI DEVLET ÖDEDİ
Komutanların bu tuhaf tavrı yüzünden 300 erin 4 ay boyunca dayanıksız binada kalmaya devam ettiği belirtildi. Raporlardaki uyarıları görmezden gelen Elakaş’ın, harabe binadaki inşaat çalışmalarının bütün hızıyla sürmesini sağladığı kaydedildi. Bu kapsamda; Buhar kazanları, fırın, davlumbaz, bulaşık yıkama üniteleri, Amerikan tip asma tavan, pimapen camlı giriş alanı, iç zemin komple fayans kaplama havalandıra sistemi sıfırdan yapıldı. Koğuş tadilatı olarak zemin kalebodur döşeme, sıfırdan kapı çerçeveleri ve kapılar, komple alçıpan duvarlar, 120 kişilik komple er tuvaleti yapıldı ve hizmete sunuldu. Ancak 250 bin TL harcanan binanın, Ankara’da gelen tahliye kararı ile yıkıldığı öğrenildi. Bu nedenle Korg. Akbaş ile Yarbay Barbaros Elakaş’ın arasının da açıldığı ifade ediliyor.