25 Nisan 2012 Çarşamba

BÇG BÜLENT ECEVİT'İ BİLE FİŞLEMİŞ !

28 Şubat soruşturmasının sürdüğü şu günlerde BÇG'nin darbe dönemi ve sonrasında yaptığı fişlemeler ve takip listeleri görenleri hayrete düşürdü.
Refah-Yol Hükümeti sonrası MGK kararlarını uygulamak için kurulan ANASOL-D Hükümeti'nde Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in bile takip edildiği belgelendi.
Milli Gazete'nin haberine göre; Türkiye'nin en karanlık dönemlerinden biri olan 28 Şubat dönemi ve sonrasında ortaya çıkan belgelere göre sözde irtica tehdidine karşı TSK bünyesinde kurulan Batı Çalışma Grubu'nun o dönemde yaptığı takipler ve fişlemeler görenleri hayrete düşürdü. Bir BÇG belgesine göre o dönemde dönemin Başbakan Yardımcısı olan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Bülent Ecevit'in bile takip edilenler listesinde olduğu gözlendi.

ECEVİT'DE TAKİP EDİLEN LİSTEDE

Refah-Yol Hükümeti sonrası Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından hükümet kurmakla görevlendirilen Mesut Yılmaz o dönemde DSP ile birlikte hareket ederek ANASOL-D Hükümetini kurmuştu. Bu hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten solcu Bülent Ecevit'in bile Batı Çalışma Grubu tarafından izlendiği ortaya çıktı. Milli Gazete'nin ulaştığı BÇG  belgesine göre 23-25 Kasım 1998 günü Ankara'da düzenlenen 2'inci Din Şurası'na katılanlar, isimleri ve görevleriyle birlikte tek tek belgeye yazılmış. O dönemde Başbakan Yardımcısı olan Bülent Ecevit belgenin 1 numarasında yer alırken 2'inci Din Şurası'na katılan 119 kişi tek tek izlenerek belgeye eklenmiş. Ecevit'in yanı sıra hükümet kanadından DSP'li Devlet Bakanı Hüsümettin Özkan ise listede ikinci sırada yer alıyor.

bcgfisleme.jpg


DİYANET İŞLERİ BAŞKANI DA LİSTEDE YER ALIYOR

BÇG'nin belgesine göre o dönemde Diyanet İşleri Başkanı olan Mehmet Nuri Yılmaz da takip edilen listede yer alması ise görenleri şaşkına çeviriyor. Belgede ayrıca Eski Diyanet İşleri Başkanı olan Lütfü Doğan Hoca ve Tayyar Altıkulaç, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Said Yazıcıoğlu, Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Üyesi Kemal Güran, Mehmet Kaymakçı da listede yer alanlar arasında. Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Üyesi Yaşar İşcan'ın ise bilgilerinin yanı sıra ikamet ettiği evin bilgileri de belgede yer alıyor. Belgede Diyanet İşleri'nden onlarca isim yer alırken, ayrıca Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Din Şurasına katılanlar da tek tek listeye eklenmiş.

Vatikan ve katoliklerin temsilcileri de var

Ankara'da düzenlenen 2'inci Din Şurası'na Türkiye'den katılanlar BÇG elemanları tarafından tek tek listeye eklenirken, programın yabancı konukları da unutulmamış. O dönemde Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi olan Monseigneur Pier Luigi Celata ve Katoliklerin Ankara Temsilcisi olan Xavanier Jacob, Fener Rum Patriği Bartalemous, Süryani Patriği adına katılan Samuel Akdemir, Ermeni Patriği yerine İshak Bıçakçı da listeye eklenen yabancı konuklar arasında yer alıyor.