30 Nisan 2012 Pazartesi

Kuleli Askeri Lisesi hazineye devredildi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli insan ihtiyacını karşılayan okulları Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Özel'in anlaşması neticesinde Hazineye devredilecek. Devredilecek okullar arasında Kuleli ve Işıklar lisesi de var.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, TSK’ya ait 7 askeri okulun Hazine’ye devredilmesi konusunda anlaştı. Anlaşma kapsamında ilk olarak Kuleli, İzmir Maltepe ve Bursa Işıklar Askeri liseleri devredildi. AKP, Ağustos ayında çıkarttığı KHK ile Maliye Bakanlığı’na, bu arazileri satma yetkisi vermişti.

Kuleli Askeri Lisesi, İzmir Maltepe Askeri Lisesi ve Bursa Işıklar Askeri Lisesi’ne ait araziler Maliye Bakanlığı’na verildi. Devir işlemi; Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel arasındaki anlaşma kapsamında yapıldı.

Aydınlık Gazetesi'ne bilgi veren üst düzey askeri yetkili, Erdoğan ile Org. Özel arasındaki anlaşma kapsamında çok değerli arazilerin Hazine’ye verildiğini ifade etti. Askeri yetkili, şunları söyledi: “Bu üç okula ait arazilerin devir işlemi gerçekleşti. Okullar, İstanbul’daki Tuzla Piyade Okulu’nun güney bölümünde toplanacak. Yeni plana göre hazırlık yapılıyor”

Anlaşma kapsamında, İzmir Narlıdere İstihkâm Okulu, İstanbul Tuzla Piyade Okulu'nun kuzey bölümü, Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Ankara Mamak Muhabere Okulu'nun da Hazine'ye devredilmesi hedefleniyor. Bu okulların da Ankara Polatlı'ya nakledilmesi planlanıyor.

ASKERİ HASTANELER SIRADA

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askeri hastanelerin bazılarının kapatılacağını, bazılarının ise polikliniğe dönüştürüleceğini açıkladı. Askeri hastanelerin performanslarının dikkate alınacağını söyleyen Yılmaz, askeri sağlık sisteminin ulusal sağlık sistemine ve Sağlık Bakanlığının kontrollerine uyum sağlamak için yeniden yapılandırılacağını belirtti. Yılmaz, askerlik şubelerinin bir kısmının da okul olarak kullanılacağını önceki gün ifade etmişti.