25 Nisan 2012 Çarşamba

Askerî konvoylara 116 kiloluk bombalı tuzak

Hakkâri ve Mardin'de dün facianın eşiğinden dönüldü. Yüksekova'da güvenlik güçlerinin geçişi sırasında patlatılmak üzere hazırlanmış 16,5 kilo bomba ile Mardin-Diyarbakır karayoluna döşenmiş 100 kilo patlayıcı saldırılardan önce bulundu.
 
Alınan bilgilere göre 22 Nisan gecesi üç ayrı okula el bombası atan saldırganlar gözaltına alınırken, verdikleri ifadede yola döşenen patlayıcıyı itiraf etti. Belirtilen yerde yolun iki tarafına düdüklü tencere içine konulmuş bomba ele geçirildi. Mardin'de ise mayın patlaması sonucu bir uzman çavuşun yaralanması üzerine güvenlik güçleri yol boyunca arama yaptı. İkinci ve üçüncü düzeneklerde toplam 100 kilogram patlayıcı bulundu.
22 Nisan gecesi, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde üç ayrı okula PKK'lı teröristler el bombası ve molotofkokteyli attı. Gazi İlköğretim Okulu'na 2 el bombası, Hamit Kesici İlköğretim Okulu'na 2 el bombası ve Atatürk Lisesi'ne 7 molotofkokteyli atıldı. Güvenlik kameralarının yardımıyla saldırganların eşkâlini belirleyen polis, üst üste operasyonlar düzenleyerek 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler verdikleri ifadede, Yüksekova'nın Orman Mahallesi'nde güvenlik güçlerinin geçişi sırasında patlatılmak üzere yoldaki bir menfezin altına patlayıcı konulduğunu söyledi. Olay yeri inceleme ekipleri söz konusu yerde arama başlattı. Menfezin bir tarafında düdüklü tencere içerisine 12 kilogram, karşı tarafta da 4.5 kilo kilogram patlayıcı bulundu. Tahrip gücü yüksek toplam 16,5 kilogram patlayıcı, güvenlik güçleri tarafından kontrollü bir şekilde imha edildi. Bu arada Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde de yol yapım çalışmalarını sürdüren özel bir firmaya ait şantiye, terör örgütü PKK üyeleri tarafından basıldı. Saldırganlar, bir iş makinesini ateşe verdi. Şantiyenin bekçiliğini yapan Osman Şandur isimli bir kişinin, iş makinesine isabet eden bir kurşunun sekmesi sonucu hafif yaralandığı öğrenildi. Şandur, Derecik Sağlık Ocağı'nda yapılan ilk müdahalenin ardından Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

MARDİN VALİSİ: 100 KİLO PATLAYICI BULUNDU
Dün, her gün binlerce vatandaşın kullandığı Mardin-Diyarbakır karayolunda büyük bir faciadan dönüldü. Karayolunun 35. kilometresinde PKK'lılar tarafından yolun kenarına döşenen mayının patlaması sonucu yolda dedektörle arama yapan Uzman Çavuş Erol Tuna yaralandı. Patlama sonrası güvenlik güçlerinin yol boyunca yaptığı aramalarda ikinci ve üçüncü düzeneklerde toplam 100 kilogram patlayıcı bulundu. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde güvenlik güçlerince yapılan arama sırasında Yukarı Ocaklı köyü yol ayrımında (Mardin-Diyarbakır karayolu 25'inci km) bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Uzman Çavuş Erol Tuna'nın yaralandığını söyledi. Olayın yaşandığı bölgede güvenlik güçlerince yapılan aramada bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen 100 kilogram patlayıcı madde bulunduğunu ifade eden Vali Ayvaz, "Söz konusu patlayıcı güvenli bir şekilde imha edildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı." dedi. Bu arada Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada Şırnak'in İdil ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK mensubu olan 2 kişi, silahlarıyla birlikte yakalandı. 

Bingöl'de çatışma: 3 şehit
Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada iki asker ile köy korucusu Ali Kalan şehit oldu, 4 terörist ise ölü ele geçirildi. Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 3 geçici köy korucusu ile 5 güvenlik görevlisinin de çatışmalar sırasında yaralandığını bildirdi. Sabah saatlerinde arama tarama faaliyetlerinde bulunan güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında Genç ilçesine bağlı Yolçatı ile Sağgöze kırsalları arasında sıcak temas yaşandı. Çıkan çatışmada 4 terörist ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada 2 asker ve bir köy korucusu ise şehit oldu. Operasyonda 5 asker ve 3 köy korucusu da yaralandı. Yaralanan askerler ve koruyucular Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Öte yandan Bingöl'de komando, Jandarma Özel Harekât ve köy koruyucu timlerinin katılımıyla yapılan operasyonda terör örgütü PKK mensuplarının kullandığı değişik büyüklükteki 6 sığınak imha edildi.