26 Nisan 2012 Perşembe

Çukurca'da askeri bölgeye havanlı saldırı

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki sınır bölgesinde konuşlanan askeri üs bölgesine bir grup PKK'lı terörist tarafından havanlı saldırı düzenlendi.
Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda, 3 havan mermisinin üs bölgesinin 3 bin 480 metre doğusuna düştüğü belirtilirken, askerlerin konuşlandığı sınır bölgesinde de bir antipersonel mayını bulunarak imha edildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, saldırının dün saat 09.51 sıralarında yapıldığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: "Irak ülkesinin kuzeyinden üs bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca havan saldırısı düzenlenmiş, atılan 3 adet havan mermisi üs bölgesinin 3 bin 480 metre doğusuna düşmüştür. Yapılan havanlı saldırı sonucunda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. 25 Nisan 2012 günü saat 12.30 sıralarında, sınır birliklerince tutulmakta olan üs bölgesi civarında 1 antipersonel mayın tespit edilerek imha edilmiştir."

ŞEMDİNLİ'DE KARAKOLA TACİZ ATEŞİ AÇILDI

Öte yandan, Şemdinli'nin Irak sınırında bulunan Derecik beldesinin Umurlu Karakolu ile üs bölgelerine PKK'lılar tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla bugün saat 08.40 sıralarında taciz ateşi açıldı.

Taciz ateşine, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Derecik İç Güvenlik Alay Komutanlığı ile Umurlu Karakolu'ndan teröristlerin bulunduğu değerlendirilen bölge, obüs ve havan toplarıyla ateş altına alınırken, bölgede operasyon başlatıldı.