26 Nisan 2012 Perşembe

Oyak'a çifte darbe

Oyak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Türker'in gözaltına alınması ve Oyak Güvenlik'in de suçlandığı Danıştay saldırısı iddianamesinin kabul edilmesi borsada şirket hisselerini vurdu
28 Şubat soruşturması ve Danıştay saldırısı iddianamesi Oyak Holding'i vurdu. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker'in sabah saatlerinde 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınması ve Ergenekon davasıyla ilişkilendirilen Danıştay saldırısında Oyak Güvenlik yetkililerinin de suçlu olduğuna yönelik iddianame, holdingin borsadaki hisselerini vurdu. Holdingin iştiraki şirketlerin hisseleri gün boyu İMKB'de dalgalandı. Aslan, Adana ve Bolu Çimento, tarım ve veteriner ilaçları üreten Hektaş ile gıda şirketi Tukaş'ın hisseleri düştü. Holding şirketleri arasında Erdemir ve Ünye Çimento'da ise bir miktar artış oldu.

EN ÇOK KAYIP ASLAN ÇİMENTO'DA

Holdingi iştiraki şirketler arasında en çok düşüş Türkiye'nin ilk çimento fabrikası olan Aslan Çimento'da yaşandı. Şirketin hisseleri gün içinde 59.25 liraya kadar gerileyerek günü yüzde 3.16 düşüşle 61.25 liradan kapattı. Bolu Çimento'da düşüş yüzde 1.92'yi buldu. Mardin Çimento ise borsada yüzde 0.57'lik düşüş yaşadı. Şirketin hisseleri gün içinde 6.94 liraya kadar geriledi. Adana Çimento hisseleri ise yatay bir seyir izledi.

Tarım ve gıda da etkilendi
Gözaltı ve iddianame şoku holdingin gıda ve tarım şirketlerini de etkiledi. Hektaş'ta düşüş yüzde 0.64'ü, Tukaş'ta ise yüzde 0.99'u buldu. Holdingin iki iştiraki ise borsada diğerlerinden ayrıştı. Ereğli Demir Çelik İMKB'de günü yüzde 1.20, Ünye Çimento ise yüzde 0.48 artışla tamamladı.