8 Ocak 2011 Cumartesi

Vatani görevinde kalbine yenik düştü

SUUDİ Arabistan’da yaşarken, vatani görevini yapmak için Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde denizci olarak askerliğini yapan 22 yaşındaki Ali Üstün kalp krizi sonucu öldü.

Ölen askerin cenazesi, Suudi Arabistan’daki ailesi ve Van’ın Çatak İlçesi’nde askerliğini yapan kardeşinin gelmesinin ardından Adana’da toprağa verildi.

Suudi Arabistan’ın Medine kentinde oturan Ali ve 20 yaşındaki Aydın Üstün kardeşler, vatani görevlerini yapmak için geçen yıl yurda döndü. Kardeşlerden Ali Üstün 12 ay önce Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki Deniz İkmal Üs Komutanlığı’nda, Aydın Üstün ise 8 ay önce Van’ın Çatak İlçesi’nde vatani görevini yapmaya başladı. Tezkeresine 3 ay kalan Ali Üstün, geçen çarşamba günü birliğinde fenalaşıp öldü. Ölen Ali Üstün’ün cenazesi otopsi için Adana Ali Tıp Kurumu’na gönderilirken, Suudi Arabistan’da yaşayan ailesine ve Van’da askerliğini yapan kardeşine haber verildi. Bugün Adana’ya gelen yakınları Ali Üstün’ün cenazesini Adli Tıp Kurumu’ndan teslim alarak, askeri yetkililerin de katılımı ile Küçükoba Mezarlığı’nda toprağa verdi. Cenaze defnedilirken, annesi Hatice ve kız kardeşi Fatma Üstün, fenalık geçirdi. Kardeşi Aydın Üstün ise ağabeyinin takım elbisesini taşıdı. Oğullarının vatani görevlerini yapmak için Türkiye’ye geldiğini söyleyen 5 çocuk babası İbrahim Üstün, "Oğlum en son 1 hafta önce annesi ile konuşmuştu. Bazen rahatsızlığı olduğunu söylerdi. Ancak onun dışında bilgimiz yok. Otopsi yapıldı. Ölüm nedeni netleşir" dedi.