27 Ocak 2011 Perşembe

Türk Yıldızları nefes kesti

Türk milletinin “gökyüzündeki milli takımı” olarak nitelendirilen Türk Yıldızları’nın kokpitlerinden çekilen görüntüleri ilk defa yayımlandı



Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nca hazırlanan görüntülerde, gösterilerinde sekiz süpersonik (ses üstü) uçak kullanan dünyanın ilk ve tek akrotimi olan Türk Yıldızları pilotlarının nefes kesen gösterilerinden bazı bölümler yer alıyor. Gösterilerin tehlikesi ve uçakların birbirlerine yakınlığı dikkat çeken görüntülerde, uçakların zorlu hareketleri büyük bir uyum içinde yaptıkları da görülüyor.

Timin ortasında bulunan ve “4 numara” olarak tabir edilen uçaktan çekilen görüntülerde ise pilotun taktığı ay-yıldız motifli kırmızı kask dikkati çekiyor. Yine bu görüntülerde gösteriler sırasında uçakların yakınlığı da görülüyor.

Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmek, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tanıtmak, Türk Hava Kuvvetleri’nin disiplin ve etkinliğinin anlatılmasına katkıda bulunmak, Türk halkının silahlı kuvvetlerine olan güven duygusunu pekiştirmek ve gençlerin havacılığa olan sevgisini artırmak amacıyla kurulan Türk Yıldızları, 24 Ağustos 2001’de Azerbaycan’da gerçekleştirdiği gösteri ile aynı anda 1 milyondan fazla kişi tarafından izlenen dünyanın tek akrobasi timi olma özelliğini de taşıyor.