1 Haziran 2010 Salı

Özgen paşa faturayı hükümete kesti

Asayiş Bölge Komutanı olduğu dönemde 33 eri korumasız ölüme gönderen emekli orgeneral Nezati Özgen, yardım gemilerine koruma vermediği için İsrail'in saldırısından hükümeti suçlu buldu.


Bingöl`de ‘güvenlik önlemleri alınmadan dağıtım için gönderilmesi yüzünden 33 erin şehit edildiği’ 1993`te Asayiş Bölge Komutanı olan emekli Orgeneral Necati Özgen, NTV’de katıldığı programda şok açıklamalarda bulundu.

Necati Özgen, 'İsrail’in gelmeyin biz saldıracağız' dediğini ve İsrail’in tutum ve davranışlarının bilindiğini buna karşın Arap ülkelerinden Türkiye'ye şu ana kadar hiçbir destek gelmediğini, Mısır, Suriye Suudi Arabistan’dan hiçbir ses gelmediğini, buna rağmen Türkiye için ortadoğuda büyük ağırlığı olan büyük devlet dendiğini söyledi.

Türkiye’nin İsrail’in saldırı düzenleyeceğini göremediğini belirten Özgen, “ Deniz Kuvvetleri’ne görev verilerek geminin uzak mesafeden takibinin yapılabilirdi” dedi. Özgen, “Ticaret gemisi deniyor. Ama bu Türkiye’nin gemisi, olay çıkabilir denilerek tedbirini almak gerekirdi. O gemiye silah da mühimmat da tahrip kalıbı da koyabilirler. Kimsenin ruhu bile duymaz. Ondan sonra gemide bunlar vardı bunun için de yaptık derler.”

Özden Paşa, Türk diplomasisin asıl unsurunun bütün komşuları ile iyi geçinmek olduğunu belirterek “Ona yakın dur, öbürüne uzak dur, İran’a yaklaş öbürüne dirsek çek, olmaz böyle bir şey, herkesle biz eşit olarak işlerimizi yürüteceğiz.” Dedi.

İsrail’in gemilerin Gazze şeridine geçişine izin verseydik silah kaçakçılığının da önü açılmış olacaktı şeklinde açıklamasının hatırlatılması üzerine Necati Özgen, “ Gördünüz mü İsrail der, siz onun ağzını mı tutacaksınız. Bana göre bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bir hakarettir ve bir savaş sebebidir.” Dedi. Özden Paşa, ‘kimseyi kışkırtmayalım, demokratik kuralları uygulayalım, kanuni durumlar nedir ona bakalım, dünya ülkelerin tepkisin çekeriz gibi” gerekçeleri de bahane olarak yorumladı.