3 Haziran 2010 Perşembe

Erdoğan'ın "hayırlı olsun" dediği karar yoksa bu muydu?

Yardım gemilerine Türk donanması eşlik eder mi?

BaŞbakan Tayyip Erdoğan, İsrail ile krizin patlak vermesinin ardından Latin Amerika temaslarını yarıda keserek Şili’den Türkiye’ye hareket etmiş, uçakta yaptığı açıklamada da “Son attığımız adımlar, son aldığımız kararların da ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek Türkiye’nin sert bir tepki vermeyi düşündüğünün sinyalini vermişti.Ancak daha sonra Erdoğan’ın bu kararları açıklayacağı grup toplantısı 2 saat ertelenmiş ve o sırada Erdoğan kritik görüşmeler gerçekleştirmişti.

Erdoğan’ın “hayırlı olsun” temennisinde bulunduğu kararla ilgili iddiayı dünyanın en çok ziyaret edilen haber sitelerinden Drudge Report ve İsrail’in hükümet yanlısı gazetesi Jerusalem Post ile İsrail istihbaratına yakınlığıyla tanınan Debka sitesi ortaya attı.

Buna göre Erdoğan, bir sonraki Gazze yardım gemisine Türk donanmasının eşlik etmesi emrini vermeyi gözden geçiriyor. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Kuvvet Komutanları ile değerlendirilen operasyon kapsamında önümüzdeki haftalarda yine Türkiye’den yola çıkarılacak olan yardım gemilerine Tür savaş gemileri de eşlik edecek. Hatta, Türk savaş uçaklarının da gemileri korumak için bölgeye sevk edilmesi olasığı Hava Kuvvetleri Komutanı’na aktarıldı.

Dünya basını, bu haberi Akdeniz’de yeni endişe olarak verdi.