14 Haziran 2010 Pazartesi

BATMAN JANDARMA KOMUTANI TUĞGENERAL VAHDETTİN BERECELİ:

Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, ''Asker eşlerinin kulağının gelecek haberlerde, gözünün ise kapıya gelecek doktorda olduğunu biliyor musunuz?'' dedi.

Batman Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevli asker eşlerinin Batman Mehmetçik Anaokulu'nun yapımına katkı sunmak amacıyla İkiztepe köyünde düzenlediği kermesin açılışında konuşan Batman Valisi Ahmet Turhan, il genelinde eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, ''Batman genelinde bu yıl açtığımız bin 256 kursta toplam 21 bin kişiye eğitim verdik. Atılacak her olumlu adımın bölge halkından karşılık bulacağına inanıyorum'' dedi.

Daha sonra konuşan Tuğgeneral Bereceli ise, kermesteki ürünleri asker eşlerinin yaptığını vurgulayarak, Osmaniye'de terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda Pınar Aktuğ'un şehit olduğunu hatırlattı. Bugün o saldırı olayı ile ilgili bir internet sitesinde yayımlanan haberin çıktısını gösteren Tuğgeneral Bereceli, şöyle konuştu:

''Pınar, eli kanlı terör örgütü mensuplarının, kalleşlerin, hainlerin kurdukları tuzak sonucunda lojmanında şehit oldu. Pınarımızın bir tek suçu vardı. Kocasının peşinde Anadolu'nun bağrında dolaşmak, kocasını arazide gezerken yalnız bırakmamak, ona her zaman destek olmak, ona iyi bir eş olmak. Başka hiçbir suçu yoktu. Ama eli kanlı terör örgütü mensupları ve maalesef eli kanlı terör örgütü mensupları kadar hain kaleminden kan damlayan silahşorlar bugünkü internet sayfasında şunu yazıyorlar. Bu, terör örgütü kadar eli kanlı kaleminden kan damlayan silahşorların yazmış oldukları yazı (Biz kesinlikle hiçbir suretle sivilleri, yaşlıları, kadınları ve çocukları hedefleyen eylemleri tasvip etmediğimiz gibi bunun olmamasına özen göstermekteyiz.) Neredeydi Pınar Akdağ, neredeydi? Kışlada mıydı? Karakolda mıydı?... Savunmasız 23 yaşındaki kız evinde, lojmanında kocasına destek olmak için bekliyordu. Yine diyor bu yazanlar, (Asker aileleri askeri bölgelerden uzak durmalıdırlar, buralara gelmemelidirler.)

Asker eşlerinin kulağının gelecek haberde, gözünün ise kapıya gelecek doktorda olduğunu biliyor musunuz?. Bir Pınar şehit oldu. Hiç önemli değil, ama Batman'da görevli olan, burada binlerce Pınar var. O Pınarlar gece yarılarına kadar kocalarını beklerken, sabaha kadar el emeği göz nuru döktüler. Bu emekleri ile elde ettikleri ürünleri sayın valimizin önderliğinde Batmanımızın çok değerli hayırseverlerin inşa ettirmekte olduğu bu anaokuluna bir tuğla, bir torba çimento katkı sunmak ya da burada eğitim görecek olan çocuklarımıza bir nevresim bir oyuncak alabilmek için emeklerini buraya sundular. Hepsine çok teşekkür ederim.''

Daha sonra Vali Turhan ile Tuğgeneral Bereceli kermesin açılışını yapılırken, kermesten toplam 12 bin 800 lira gelir elde edildi.