16 Haziran 2010 Çarşamba

Ağlama Duvarında Bir Tümgeneral

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Karargahı Türk Milli Temsil Heyeti Başkanlığı yapan bir Tümgeneral'in ağlama duvarındaki görüntüleri şok etti...

dailymotion'da yayına konulan videoda, NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı (SHAPE) Karargahı Türk Milli Temsil Heyeti Başkanı Tümgeneral Atilla Gürdere'nin “Ağlama Duvarı” önünde çekilmiş fotoğraflarına yer verildi. Görüntülerde Tümgeneral Gürdere'nin dua ettiği yerin İsrail'de Ağlama Duvarı olduğu iddia edilirken, Paşa'nın başında Yahudi erkeklerin dini törenlerde taktıkları “kipa” bulunduğu görülüyor.

AĞLAMA DUVARINDA NE İŞİ VAR?
Dün geceden itibaren yayında olan videoda, Tümgeneral Atilla Gürdere'nin Ağlama Duvarı önünde dua ederken ki görüntüleriyle ilgili şöyle deniliyor: “Türk Ordusunu NATO'da (SHAPE) temsil eden bir Tümgeneral… Ağlama Duvarında ne işi var? Ne işi var İsrail'de? Ne için dua ediyor?”

“BAŞINDAKİ KİPA”
Dailymotion'da yayına konulan videoda, görüntülerle ilgili ayrıca şu ifadelere yer veriliyor: “Bu duvar yüzyıllarca Yahudilerdeki milli ve dini şuuru ayakta tutmuştur. Yahudilerin inanışına göre ‘Bu duvar yıkılmayacak ve Rab, mabedin batı duvarını asla terk etmeyecektir.”

“Yahudilikte hac Kudüs'deki Beyti Mukaddes'i ziyarettir. Süleyman Madedi'ndeki Batı duvarı veya Ağlama Duvarı'nda dua edilir. Kipa Yahudi erkeklerin dini törenlerde kafanın tam tepe noktasını örten bir tür şapkadır.”

ÇEVİK BİR'İN ÖZEL KALEMİ'YDİ
Tümgeneral Gürdere, 28 Şubat'ın baş aktörü emekli Orgeneral Çevik Bir'in görevde olduğu dönemde bu ismin Özel Kalem Müdürüydü.