25 Mayıs 2010 Salı

YARBAY'IN KATİLİ KUZEY IRAK'TA VURULDU

Yarbay Alim Yılmaz ve bir eri şehit eden PKK'lı Ekrem Alınbay Kuzey Irak'ta öldürüldü...
2006'da Yarbay Yılmaz ve bir erin şehit edilmesi ile Alay Komutanı'nın yaralanması eylemlerinde talimatı veren PKK'lı Ekrem Alınbay geçen hafta Hakurk'a yapılan hava operasyonunda öldürüldü. Alınbay 7 erin şehit edildiği eylemlerin de sorumlusuydu

Kuzey Irak'taki Hakurk kampına F-4 ve F-16'larla düzenlenen hava harekatı sırasında öldürüldüğü belirlenen 4 PKK'lıdan "Adnan Piro" kod adlı Ekrem Alınbay'ın, Yarbay Alim Yılmaz ve 8 askerin şehit edilmesi eylemlerinin talimatını verdiği ortaya çıktı. Diyarbakır'ın Lice ilçesi nüfusuna kayıtlı 33 yaşındaki Alınbay, 21 Mayıs'ta Kuzey Irak'taki Hakurk kampına düzenlenen hava harekatı sırasında öldürüldü. Öldürülen 4 PKK'lıdan biri olan Alınbay hakkında, 8 Nisan 2006'da Elazığ'da Yarbay Alim Yılmaz ve er Sinan Gümüşta'nın şehit edilmesi, Alay Komutanı Ali Ergülmez'in yaralanması eyleminin talimatını bizzat verdiği gerekçesiyle yakalama emri olduğu bildirildi.

ÖDÜL OLARAK KANDİL'E GİTTİ!
PKK'lı Alınbay hakkında, 2003-2007 yılları arasında Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Kurşunlu, Kırkpınar, Yokuşlu, Elazığ'ın Arıcak, Palu, Diyarbakır'ın Lice ve Bingöl'ün Genç ilçeleri kırsal alanında 7 askerin şehit edilmesi eylemine katılmak ve talimat vermek suçundan yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. Alınbay'ın 11 ayrı terör eylemi nedeniyle de arandığı, Diyarbakır Özel Yetkili 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle gıyabi tutuklu olarak yargılandığı belirlendi. Alınbay'ın, 2001-2007 yılları arasında Diyarbakır'ın Dicle ilçesi ile Elazığ'ın Palu ve Arıcak ilçeleri üçgeninde kalan Görese Dağı bölge sorumlusu olduğu, birçok kanlı eylemin talimatını verdiği için örgüt tarafından ödüllendirilerek 2007 yılının sonbaharında Kuzey Irak'a çekildiği saptandı. Son olarak PKK'nın Hakurk ve Hınere kamplarında sorumlu düzeyde faaliyet yürüten Alınbay için Diyarbakır'daki Dicleliler Yasevi sarı, kırmızı, yeşil flamalarla donatıldı ve 3 gün boyunca taziye kabul edildi.

YARBAY'IN VASİYETİ
Yarbay Alim Yılmaz'ın, ölmeden önce eşi Firdevs Yılmaz'a, "Şehit olursam beni Ankara'daki şehitliğe gömün" vasiyetinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Yarbay doğum yeri Uşak yerine Ankara'da toprağa verilmişti. "PKK'yı sevindirmemek için ağlamayacağım" diyen Firdevs Yılmaz, kimse yokken ağladığını söylemişti: "Hakkari'de doğum yaptığım gün, yan odada yaralı bir terörist yatıyordu. Eşim, Doğukan'ı kaldırıp teröriste gösterirken, 'Bu ülkeyi böldürtmeyiz. İşte, ben gidersem arkamdan bu büyüyüp asker olacakl' dedi." Şehit Yarbay ve er Sinan Gümüştaş'ın anısına Elazığ Kovancılar ilçesi, Fahribey köyünde İl Jandarma Komutanlığı tarafından ilköğretim okulu ve şadırvan yaptırılmıştı.

YASEVİNDE PKK BAYRAĞI
Türkiye sınırları içinde birçok kanlı eylemin talimatını veren 33 yaşındaki Ekrem Alınbay'ın hava harekâtında öldürüldüğünü 22 Mayıs 2010'da Fırat Haber Ajansı duyurdu. PKK'lı Ekrem Alınbay'ın öldürülmesinden sonra Dicleliler Yasevi'nde 3 gün oturma eylemi yaptı. Yasevi, sarı kırmızı ve yeşil bayraklarla donatıldı ve Öcalan posteri asıldı...