18 Mayıs 2010 Salı

Astsubaya sokakta bıçaklı saldırı

Astsubay B.D., eşi ile birlikte alışverişe çıktığı sırada bıçaklı saldırıya uğradı.

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde görevli Jandarma Astsubay B.D., eşi ile birlikte alışverişe çıktığı sırada, daha önce aralarında husumet bulunan Zafer Y., oğlu M.Y. (17) ve arkadaşının bıçaklı saldırısına uğradı. Başçavuş B.D.'nin de, aracındaki komando bıçağını alıp saldırganların üzerine yürümesi üzerine büyüyen sokak ortasındaki kavgayı polis ayırdı.

Olay, önceki gün saat 18.00 sıralarında Yatağan Otogarı'nın yakınında meydana geldi. Yatağan Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli Jandarma Astsubay Başçavuş B.D., eşi ile birlikte alışveriş yapıp marketten sigara almak için aracından indiği sırada, daha önce aralarında husumet bulunan Zafer Y. ile karşılaştı. İkili arasında başlayan ve kısa sürede küfürleşmelere varan tartışmaya Zafer Y.'nin yanındaki oğlu M.Y. ve arkadaşı T.K. (17) de katıldı. Vatandaşların ayırmakta güçlük çektiği tekme- tokatlı kavga sırasında, Zafer Y.'nin eline bıçak alması üzerine ortam iyice elektriklendi. Bıçakla üstüne gelinince, Başçavuş B.D. de aracından komando bıçağını alıp kendini savunmaya çalıştı.

BİBER GAZINDAN DÜŞÜNCE BAŞI YARILDI
İhbar üzerine gelen polis, kavganın büyümesini önledi. Ancak, polislerin yanında bile Başçavuş B.D.'ye küfür ederek hakaretler yağdıran Zafer Y. ile beraberindekilerin bıçaklı tehditi sürdü. Arbede sırasında polislerin sıktığı biber gazından etkilenip yere düşen astsubay B.D.'nin başı yarıldı. Kavgaya karışan 4 kişi, ekip otolarına bindirilip polis merkezine götürüldü. Bir komando bıçağı, bir ekmek bıçağı ve `kelebek' diye bilinen bir bıçağa da el konuldu.

TARİHİ ESER KAÇAKÇISI ÇIKTI
Astsubay B.D. ile, kavga ettiği Zafer Y., oğlu M.Y. ve arkadaşı T.K. çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zafer Y. adliye çıkışında bu kez `tarih eser kaçakçılığı' suçlamasıyla ifadesi alınmak üzere Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Görevli polis memuruna mukavemet ve hakaretten sabıkası bulunan, bir ay önce cezaevinden çıktığı öğrenilen Zafer Y. Muğla'ya götürüldü. Zafer Y.'nin sorgusunun ardından yeniden adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Başçavuş B.D. ise, Zafer Y.'nin kendisinin adını kullanarak bölgede tarihi eser kaçakçılığı yaptığını öne sürdü. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.