24 Mayıs 2010 Pazartesi

Başbuğ'un Yıldızı Yönetimde

Genelkurmay'a 'demokrasinin deniz feneri' diyen, Org. Başbuğ'a yakınlığıyla tanınan Nuran Yıldız CHP Parti Meclisi'ne girdi....

CHP’nin yeni Parti Meclisi’nde ulusalcı görüşleriyle tanınan isimlerin ağırlıkta olduğu dikkat çekiyor. Süheyl Batum, Mehmet Faraç, Enver Aysever gibi ekranların tanınan yüzlerinin yanında en ilgi uyandıran isim ise Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un iletişim danışmanı olarak tanınan Doç. Dr. Nuran Yıldız

Nuran Yıldız
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde siyasal iletişim dersleri veren Doçent Yıldız’ın en ünlü çalışması, ordunun siyasetteki rolüyle ilgili yazdığı Tanklar ve Sözcükler kitabı.
Yıldız kitapta dünyanın her yerinde orduların siyasete müdahale ettiğini savunuyor ve Genelkurmay’ı demokrasinin deniz feneri olarak nitelendiriyor.

Sabah gazetesinde iletişim yazıları yazan Yıldız’ın adı 2008 yılında İlker Başbuğ’un Genelkurmay Başkanı olmasıyla birlikte Başbuğ’un iletişim danışmanı olarak anılmaya başladı. Yıldız’ın, Başbuğ’un Taraf’ın Aktütün haberlerine cevap için arkasına kuvvet komutanlarını alarak Balıkesir’de bağırarak yaptığı çok eleştirilen basın toplantısının arkasındaki isim olduğu iddia edilmişti. Yıldız herkesin eleştirdiği konuşmayı savunduğu yazısında “Kaç kez Ankara temsilcileri çağrılmış, konuşulmuş? Benim saydığım bir ayda en az üç kez Genelkurmay Başkanı ve İkinci Başkanı düzeyinde anlatılmış dönen dolaplar, çevrilen oyunlar. Olmamış. Medya yöneticilerinin, sermayenin, televizyon entelektüelinin öyle dolu ki gözleri kendi görüntüleriyle, öyle dolu ki kulakları kendi sesleriyle bağırmazsan duyulmuyor” demişti.

Sabah’tan sonra Habertürk’te de yazarlık yapan Yıldız, son olarak OdaTv adlı askerî kesime yakın bir internet sitesinde yazıyor.

Nuran Yıldız, Başbuğ’un iletişim danışmanı olduğu iddialarını reddediyor. Taraf’a konuşan bir askerî kaynak ise TSK’nın danışmanı Yıldız’ın, önemli bir karar organı olan PM’ye girmiş olmasının, kurumsal olarak temsil ettiği TSK’ya yakınlığı göz önüne alındığında hiç etik olmadığını söyledi. Taraf’ın görüşüne başvurduğu başka bir askerî kaynak da Nuran Yıldız’ın uzunca zamandır Orgeneral Başbuğ ile görüşmediğini söyledi. Parti çevrelerinde de ismi bilinmeyen Nuran Yıldız’ın Parti Meclisi’ne girmesine CHP’liler de “sürpriz” diyor. En güçlü iddia, Yıldız’ın adını Kılıçdaroğlu’nun listeye eklediği.