18 Mayıs 2010 Salı

BİRİNCİ ''ERGENEKON'' DAVASININ 146. DURUŞMASI BAŞLADI

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının 146. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 20 sanık katıldı. Bu dava ile birleşen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ''Vatanseverler'' dosyasının tutuksuz sanıkları Taner Ünal ile başka suçtan tutuklu olan Ahmet Cinali de duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Ergün Poyraz, Mehmet Fikri Karadağ ve Hayrettin Ertekin ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, hem Muzaffer Tekin hem de Taner Ünal'ın avukatı olan Engin Çelik Kadıgil'e, Ünal'ın anlatımlarından dolayı iki sanık arasında menfaat çatışmasının söz konusu olabileceğini söyledi. Şengün, Ünal'ın suçlandığı konular itibarıyla avukatsız da savunma yapabileceğini
kaydetti. Avukat Kadıgil ise dosyayı incelediğini, beyanlara da baktığını, böyle bir çatışmanın söz konusu olacağını sanmadığını söyledi. Taner Ünal da avukat Kadıgil'in 20 yıllık arkadaşı olduğunu, eskiden beri avukatlığını yaptığını ifade ederek, Tekin'in avukatı olduğunu bu mahkemede öğrendiğini anlattı.

Muzaffer Tekin de avukat Kadıgil'in Ünal'ın avukatı olduğunu yeni öğrendiğini ifade ederek, menfaat çatışması olmaması için şu andan itibaren Kadıgil'in azlini istediğini kaydetti. Avukat Kadıgil de Tekin'in avukatlığından çekildiğini belirtti. Duruşmada daha sonra Taner Ünal'ın çapraz sorgusuna geçildi.