20 Mayıs 2010 Perşembe

Kahraman asker Erman Aydın şehit oldu!

Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde 20 gün önce 4 silah arkadaşının şehit olduğu hain saldırıda kahramanca çarpışarak ağır yaralanan Bursalı jandarma komando Erman Aydın, tedavi gördüğü Ankara GATA'da şehit oldu.

21 yaşındaki Erman Aydın, 106 kilo olduğu için çürüğe ayrılmış, Genelkurmay Başkanı'na mektup yazarak askere alınmasını istemiş ve Kırkağaç'ta kilo vererek çakı gibi komando olmuştu.

30 Nisan günü teröristler Sarıyayla Karakolu'na hain saldırı gerçekleştirmiş 4 asker şehit olmuş, çıkan çatışmada Bursalı jandarma komando er Erman Aydın ve arkadaşları kahramanca çarpışarak teröristleri püskürtmüştü. Olayda şarapnel parçalarıyla ağır yaralanan Erman Aydın 20 gündür tedavi gördüğü Ankara GATA'da bugün şehit düştü. 1989'a 2 tertip olan Erman Aydın'ın şehadet haberi Bursa'daki ailesini ve yakınlarını yasa boğdu. Hastalığı sebebiyle tedavi gören anne Nadiye ve baba Nejdet Aydın'a acı haber doktor eşliğinde verildi. Sakinleştirici ile ayakta durmaya çalışan Aydın çifti taziyeleri kabul ettiler.

Hasanağa'da oturan Erman Aydın, 1,5 sene önce 106 kilo olduğu için çürüğe ayrılmış, ancak Genelkurmay Başkanı'na "beni askere alın" diye mektup yazarak Kırkağaç'ta komando olmuştu. Burada kilo veren ve Tunceli'ye tayin edilen Erman Aydın, 20 gün önceki saldırıda da nizamiye kapısında kahramanca çarpışmış ve ağır yaralanmıştı.

Amca Nejat Aydın, herkesin askerden kaçmak isterken, yeğeninin çürüğe ayrılmasına rağmen dilekçe verdiğini hatırlatarak, "Biz böyle yetiştik. Şimdi isteseler yanımda gördüğünüz kardeşini de göndeririz askere. Yapılan saldırı bir anda gerçekleşmemiş. Planlı saldırı. Erman ve bir arkadaşı o esnada nizamiyedeymiş. Aslanlar gibi savaşmışlar. Onlar aslanlar gibi savaşmasaydı 20-25 şehit olurdu. Bunu bizimle görüşen komutanları söyledi. Onunla gurur duyuyoruz" demişti. Şehadet haberi herkesi olduğu gibi amca Nejat Aydın'ı da derinden sarstı.

Şehit askerin cenazesinin yarın Bursa'ya geleceği ve Dikkaldırım'da düzenlenecek askeri törenle ikindi namazını müteakip Hamitler'de toprağa verileceği öğrenildi.