31 Mayıs 2010 Pazartesi

HATAY'DA HAİN SALDIRI: 6 ŞEHİT

İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na haince bir saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 askerimiz şehit oldu.

İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği'ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş ateşi sonucu 6 asker şehit oldu, 9 asker de yaralandı.

İlçe girişindeki Modernevler Mahallesi'nde bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığına, Adana-İskenderun Otoyolundan teröristler tarafından roketatarlarla saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıda 6 asker şehit oldu. Askerler tarafından da ateş açılmasıyla bölgede çatışma yaşandı. Saldırıda yaralanan 9 asker, İskenderun Devlet Hastanesi, Gelişim Hastanesi ve Deniz Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bölgeye, çok sayıda Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ile İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sevk edildi. İskenderun Deniz Hastanesi önünde Mehmetçiğe kan vermek için uzun bir kuyruk oluştu. Çelik yelek giyen polis güçleri, panzerlerle Deniz İkmal Destek Komutanlığı etrafında güvenlik önlemlerini artırdı

Roketatarlı saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimizin isimleri:
Kenan Oğuz Arbay,
İsmail Kartal,
Erol kaplan,
Serhat Aslan,
Ümit Akbulut,
Erhan Terlemez.

Tedavileri süren 6 yaralının isimleri ise şöyle: Mehmet Aynur, Osman Toplar, Süleyman Kılıç, Taner Adıyaman, Erhan Terlemez, Nedim Çapıntüre.

Hatay genelinde hain saldırının ardından polis alarma geçti
Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İskenderun'da meydana gelen terörist saldırısının ardından Antakya kent merkezinde rutin güvenlik önlemleri alındığını söyledi.Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve birim amirleri gece olayın ardından İskenderun'a geçti. Vali Lekesiz henüz sözlü bir açıklama yapmadı. Basın mensuplarının bilgilendirilmesi için yazılı bir basın açıklaması hazırlandığı öğrenildi. Bu arada Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay genelinde rutin güvenlik önlemlerinin alındığını bildirdi.

BAŞBAKANLIKTA TOPLANTI
Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın başkanlığında, İskenderun'daki askeri birliğe saldırı ve İsrail'in yardım gemilerine müdahalesinin değerlendirildiği bir toplantı yapılıyor. Alınan bilgiye göre, Başbakanlık Merkez Bina'da saat 07.20'de başlayan toplantıya, Başbakan Vekili Bülent Arınç ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz ve Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Nusret Güner ile ilgili bürokratlar katıldı.