18 Mayıs 2010 Salı

BİRİNCİ ''ERGENEKON'' DAVASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gelen yazıda, birinci ''Ergenekon'' davasına bakan mahkemenin, bombaların verildiği iddia edilen Ataşehir'deki evin tespitine ilişkin talebinden yaklaşık 1 yıl önce, binada bulunan bazı kişilere fotoğraf teşhislerinin yaptırıldığı ortaya çıktı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, ''Osman Yıldırım ve Alparslan Arslan'ın ifadelerinde ismi geçen Recep Özkan'ın 2006 Mart-Haziran aylarında Ataşehir'de kurulu Migros'a 500-1000 metre mesafede, ikamet ettiği iddia olunan konutun tespiti, apartman görevlisi, yöneticileri ve komşularının tespitinin'' yapılmasına ilişkin 11 Şubatta yaptığı talebe cevap verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından gelen yazıda, İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince aynı binada oturan Mehmet Ölçer'e 22 Ocak 2009'da, Haydar Midilli ve Muharrem Aslan'a 23 Ocak 2009'da, Aliye Yenal ve Nadiye Önay'a da 20 Ağustos 2009'da yaptırılan fotoğraf teşhislerine yer verildi.

Buna göre, Danıştay saldırısı meydana gelmeden önce Recep Özkan'ın ikamet ettiği Ataşehir'deki evde, 1994 yılından beri oturan Nadiye Önay, Mehmet Zekeriya Öztürk'ün fotoğrafına yüzde 90 benzeyen kişiyi 2006 yılında binanın önünde gördüğünü söyledi.

Önay, gösterilen başka bir fotoğraftaki kişinin ise yüzde 50 olarak Veli Küçük'e benzediğini söylerken, başka bir fotoğrafın da Yıldırım'a da yüzde 70 olarak benzediğini kaydetti.

-EVİN KROKİSİ-
Emniyet görevlilerince 25 Martta yapılan tespite göre de Recep Özkan'ın oturduğu dairede başkasının ikamet ettiği belirtilirken, dairenin basit krokisi de çizildi. Emniyet görevlilerinin yaptıkları bu tespit çalışmaları sırasında evin bulunduğu alanın krokisi, google earth görüntüsü, Ataşehir Migros ile evin bulunduğu Pınar Sitesi'nin yer aldığı cadde, site ve sitedeki A-1 Blok'un çeşitli açılardan çekilmiş fotoğrafları da mahkemeye geldi. Yine dairenin bulunduğu apartmanın içine ait fotoğraflara da yer verilirken, evin bulunduğu Ümraniye Yeni Çamlıca Mahallesi Baraj Yolu Caddesi Pınar Sitesi A/1 Blok'un, emniyet görevlilerince çekilen kamera görüntüsü de yazı ekiyle birlikte dosyaya geldi. Toplam, 6 dakika 52 saniyeden oluşan görüntüde, Ataşehir'deki Migrostan itibaren evin bulunduğu siteye kadar olan bütün güzergahın kayıt altına alındığı görüldü.