31 Mayıs 2010 Pazartesi

TSK'ya Can Alıcı İsrail Sorusu

İsrail'in yardım konvoyuna yapmış olduğu saldırı sonrası Yunanistan'ın tepkisi Türkiye'de de yankı buldu. Sedat Ergin bu tepkiyle Türkiye'nin ayıbını ortaya çıkarttı.

NTV'de yayınlanan Yazı İşleri programına katılan Gazeteci Sedat Ergin, İsrail askerleri ile Türk askerleri arasında yapılan tatbikatlara bakın nasıl değindi...

İsrail'in yardım konvoyuna düzenlediği ve yaklaşık 20 kişinin öldüğü saldırıya tüm dünyadan tepkiler yağıyor. En son olarak yardım konvoyunda yaralanan vatandaşı olmadığı halde İsrail'e çok sert bir şekilde Yunanistan tepki verdi. Yunanistan, İsrail'le olan ortak tatbikatlarını ve İsrail'e yapılacak ziyaretleri iptal etti.

Yunanistan'ın bu tepkileri Türkiye'deki bir gerçeği daha ortaya çıkartı. İsrail'le yaşan diplomatik ve siyasi krizlere rağmen TSK İsrail'le olan ortak tatbikatlarını halen devam ettiriyor. Bu konuyu gündeme getiren gazeteci Sedat Ergin, NTV'de katıldığın Yazı İşleri programında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan başlıklar:

İsrail ordusu Türk vatandaşlarını öldürdü. Bundan son Türk ordusu ne yapacak. Askeri alanda Türkiye ile İsrail arasında bir tatbikat olması söz konusu değil ama... Herşeye rağmen siyasi sorunlar devam etse de askeri ilişkiler devam ediyordu. Bundan sonra bunun olması da söz konusu olacak mı? Türk pilotları ile İsrail pilotları birlikte uçacak mı?