31 Mayıs 2010 Pazartesi

İSKENDERUN'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İlboğa Kışlası İkmal Destek Komutanlığı'nda askeri araca teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olanlardan er Kerem Oğuz Erbay ile er Serhat Aslan'ın İzmir'deki evlerinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kerem Oğuz Erbay'ın şehit düştüğü haberi üzerine, Üçyol 340 Sokakta yaşayan annesi Gül Makine'nin evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Oğlunun şehit haberini alan anne Gül Makine sinir krizi geçirirken, yakınları ve komşuları teselli için eve geldi. Ege Ordusu Komutanlığı ve Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yetkililer de sağlık görevlileriyle geldikleri evde anne Gül Makine'ye başsağlığı dileğinde bulundu. Acılı anne, terör örgütüne lanet ederek, ''Oğlumu vatan için verdik. Bu savaş değil terör. Teröre kurban gitti'' diye gözyaşı döktü. Şehit erin tekstilcilik yapan babası Ekrem Erbay ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden mezun olan ağabeyi Onur Erbay, cenazeyi almak için İskenderun'a gitti. 4 aylık asker olan Erbay'ın, dün akşam yakınlarıyla telefon görüşmesi yaptığı, nöbete gideceğini söyleyerek telefonu kapattığı öğrenildi.

-''HEPİMİZ BİR OYUNA KURBAN EDİLİYORUZ''-
Terörist saldırıda şehit düşen er Serhat Aslan'ın, İkiçeşmelik 844 sokaktaki evinden de ağıtlar yükseldi. Mardin Kızıltepeli olan aile, televizyonlarda saldırıyı öğrenince ulaşmaya çalıştıkları çocuklarının şehit düştüğü haberini aldıklarını söyledi. Çanta imalatçılığı yapan baba Hamit Aslan, oğlunun Şubat ayında askere gittiğini, acemi birliğinin ardından dağıtım iznini kullanmayarak İskenderun'da kaldığını söyledi. Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Aslan, ''Bu bir oyun, 30 yıldır bitmiyor. Hepimiz bir oyuna kurban ediliyoruz. Türk-Kürt fark etmiyor. Aslında çözümü yok değil var. Bu sorunun bir an önce çözümünü istiyoruz'' diye konuştu. Şehit erler Erbay ve Aslan'ın cenazelerinin, yarın Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verilecekleri öğrenildi.