20 Mayıs 2010 Perşembe

İKİNCİ ''ERGENEKON'' DAVASI

İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı Levent Göktaş'tan elde edildiği öne sürülen ve bazı kişilere ait özel
bilgilerin yer aldığı 51 No'lu DVD'nin kopyasının, orijinal DVD'nin ele geçirildiği tarihten bir hafta önce oluşturulduğu belirtildi. Davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin, Göktaş'ın Ankara'daki bürosunda 7 Ocak 2009 tarihinde ele geçirilen 51 No'lu DVD'nin kopyasının hangi tarihte oluşturulduğu, içindeki dokümanların ne zaman oluşturulduğu, dosyaların kaydetme tarihleri ve hangi bilgisayar tarafından, hangi program kullanılarak oluşturulduğunun tespitine ilişkin istediği bilirkişi raporu tamamlandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 11 Aralık 2009 tarihinde mahkemeye gönderilen bu DVD'nin kopyasıyla ilgili teknik bilirkişi Hayrettin Bahşi tarafından hazırlanan raporunda, incelenen DVD'nin 31 Aralık 2008 tarihinde saat 17.40'da ''Nero Burning Rom'' adlı program ile oluşturulduğu kaydedildi.

DVD'nin hangi bilgisayarda oluşturulduğu konusunda herhangi bir bulguya rastlanmadığı vurgulanan raporda, DVD'de yer alan dosyaların incelendiği belirtilerek, bu dosyalardan bazılarında veri bulunamadığı anlatıldı. Raporda, ayrıca her bir dosya ile ulaşılan bilgilerin naip hakimliğe sunulduğu kaydedildi. Levent Göktaş'tan elde edildiği öne sürülen 51 No'lu DVD'nin, adli emanette kırıldığı iddia edilmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden gelen yazıda ise bu DVD'nin imajının alınamadığı belirtilmişti.