17 Mayıs 2010 Pazartesi

BİRİNCİ ''ERGENEKON'' DAVASININ 145. DURUŞMASI BAŞLADI

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının 145. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 22 sanık katıldı.

Tutuksuz yargılanan Fuat Turgut, Zeki Yurdakul Çağman ve bu dava ile birleşen Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ''Vatanseverler'' dosyasının tutuksuz sanığı Taner Ünal da duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanık Ergün Poyraz ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, adres değikliğinden dolayı Ünal'a ulaşılamaması nedeniyle iddianamenin bugün verilebildiğini belirterek, bu durumda savunma yapıp yapmayacağını sordu. Savunmasını hazır olduğunu ifade eden Ünal da, inşaat mühendisi olduğunu, Diyarbakır'da cezaevine girdiğini, işlerinin bozulmasının ardından ekonomik sıkıntı yaşadığını söyledi. Ünal, 20 civarında şantiyesi bulunduğunu belirterek, cezaevinden çıkınca iş telaşına kapıldığını, ikamet adresi değişikliği bildirimini geciktirdiğini, duruşmaya çağrıldığını duymasının ardından mahkeme ile irtibata geçtiğini kaydetti. Ünal, daha sonra savunmasını yapmaya başladı.