25 Nisan 2011 Pazartesi

Örnek'ten Özkök ve Yalman'a davet!

Balyoz Davası’nın 22. duruşmasında Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek savunmasına devam etti. Örnek, iddianameyi hazırlayan savcıları eleştirerek Balyoz Planı ve Suga Harekat Planı arasında bağlantı kurulmaya çalışıldığını belirtti. Örnek, Prof. Haydar Baş’ın 2005 yılında bulunduğu tebliğden 25 paragrafın Balyoz Planı’na eklendiğini ve savcıların bu çelişkiyi açıklayamadığını savundu.

Özden Örnek, zamanın Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ı duruşmaya davet ederek, "Buraya gelmeliler. Ne biliyorlarsa burada açıklamalılar, bilmiyorlarsa da anlatmalılar. Onların susması bizi kamuoyunda zan altında bırakmaktadır" diye konuştu.

"PLANI HAZIRLAYAN SAHTEKARLAR"
Özden Örnek, "Balyoz planını hazırlayan sahtekarlar, plana Deniz Kuvvetleri’nden herhangi bir destek düşünmemiştir. Balyoz Planı ile Suga Eylem Planı arasında söylem ve personel birliği yoktur" diye konuştu. Örnek, kendisi ve arkadaşlarıyla ilgili 21 adet belge olduğunu belirterek "Bu belgelerin hepsinde isim blokları yazılı ama hiçbirinde imza yok. Birbirine benzeyen cümlelere bakıp Suga Planı’nın seminerde konuşulduğu söylenmektedir. Bu belgelerin birinin Ekim 2003 tarihinde yazıldığı söyleniyor. Ama isim bloğunda ’Özden Örnek Donanma Komutanı’ yazmışlar. Ben o tarihte Donanma Komutanı değilim. Yine Çetin Doğan’a 1. Ordu Komutanı yazmışlar. O dönemde 1. Ordu Komutanı Yaşar Büyükanıt" diye konuştu. Örnek "Bu belgelerin 2009 yılında 2003 yılına aitmiş gibi yazılması bu sahtekarlığı açığa çıkarmıştır" dedi.

ÖRNEK’TEN DARBE TARİHİ
Örnek, Türkiye tarihindeki darbe girişimlerini anlattı. "22 Şubat 1962, 21 Mayıs 1963 ve 9 Mart 1971 darbe girişimleri askeri hiyerarşi içinde yapılmadığı için başarısızdır. 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri ise askeri hiyerarşi için yapılmıştır ve başarılıdır. 27 Mayıs ile bugün ise birbiriyle karıştırılmamalıdır. Hiyerarşi dışında bir darbe girişimi bir seraptır. Cunta örgütlenmesi ise gündüz görülen bir rüyadır." diye konuştu. Öte yandan duruşmanın devam ettiği sırada Binbaşı Behçet Alper Güney aniden rahatsızlandı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Güney’in epilepsi rahatsızlığı geçirdiği öğrenildi.