25 Nisan 2011 Pazartesi

Kılıçdaroğlu fena faka bastı

CHP’nin havuzlu villaların bulunduğu yerlerden aldığı oy oranları, Kılıçdaroğlu’nun kendi tabanından ve seçmeninden habersiz olduğunu, kendisine oy veren kitleye saldırdığını ortaya koyuyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultay’da yaptığı konuşmada ve Zonguldak ziyareti sırasında hükümete ‘havuzlu villa’ sataşmasında bulunmuştu. Ancak, CHP’nin havuzlu villaların bulunduğu yerlerden aldığı oy oranları, Kılıçdaroğlu’nun kendi tabanından ve seçmeninden habersiz olduğunu, kendisine oy veren kitleye saldırdığını ortaya koyuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, siyasetçilerin havuzlu villada oturmasını eleştirmesi, CHP’nin havuzlu villa ve konakların bulunduğu yerlerden aldığı oyu gündeme getirdi.

CHP’NİN REKOR OY ALDIĞI YER ACARLAR MAHALLESİ
CHP, 29 Mart 2009’da gerçekleşen yerel seçimlerde en yüksek oyunu, orman talanı olarak kurulduğu gündemden düşmeyen, 3 ila 6 trilyon lira arasında değişen villa ve konakların bulunduğu Acarkent’te ikamet edenlerden almıştı. CHP’nin, Acarkent ve Beykoz Konakları’nın bulunduğu Acarlar Mahallesi’ndeki oy oranı yüzde 73.44 çıkmıştı. Acarlar Mahallesi’nde AK Parti yüzde 17.2, MHP ise yüzde 4.2 oy aldı.

CHP; BODRUM, ZEKERİYAKÖY VE KUŞADASI’NDA AK PARTİ’YE FARK ATTI
CHP’nin Muğla’nın Bodrum ilçesindeki oy oranı 44.43 iken, AK Parti’nin oy oranı 6.87, MHP’nin oy oranı yüzde 3.3’de kaldı. CHP, İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy’de yüzde 38 oy alırken, AK Parti yüzde 15, MHP yüzde 7 oy aldı. CHP, Aydın Kuşadası’nda yüzde 36.14, AK Parti yüzde 15.98, MHP yüzde 4.4 oy aldı.

ACARKENT’TE KİMLERİN VİLLASI VAR?
Vakit; Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ ve babası Metin Yalçındağ, Milliyet yazarı ve Basın Konseyi 2. Başkanı Mehmet Doğan Heper ve yeğeni Mehmet Burak Heper, CHP İstanbul Milletvekili ve Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) eski Başkanı Bayram Meral’in oğulları Kemal Meral ve Mustafa Meral, DSP’li Kültür eski Bakanı İstemihan Talay’ın çocukları Murat Ali Talay ve Emine Talay Turan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanlığı’nda görev yapan Tümgeneral Tuncay Çakan, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu’nun oğulları Mehmet Erdem Dervişoğlu ve Burak Ahmet Dervişoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme eski Başkanı ve Emekli Korgeneral Nurettin Çakır, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Müsteşarı Sönmez Köksal, Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan emekli olan Zekeriya Dilsizoğlu ve eşi Emekli Hakim Raziye Nurten Dilsizoğlu ile Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yalçın Çakalır’ın orman ihtilafı yaşanan Acarkent’te villa satın aldığını ortaya çıkarmıştı.

Gazetemiz, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, damadı Ercan Saatçi, Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Ercan Kumcu, Milliyet gazetesi yazarı Halil Derya Sazak ve Kanal D Spor Müdürü İlker Yasin, Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli’nin eski eşi Songül Zileli ve Ümit Zileli’nin kayınbiraderi DSP’li Devlet eski Bakanı Erdoğan Toprak, İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın oğlu Altay Burak Dalan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) eski Başkanı Fuat Miras’ın oğlu Ömer Faruk Miras’ın da konak sahibi olduğunu belgelemişti.

Orman Genel Müdürlüğü’nce Acarkent’teki 1822, Beykoz Konakları’ndaki 465 gayrimenkulün tapularının iptali talebiyle açılan 2 ayrı dava sürüyor.