25 Nisan 2011 Pazartesi

Fuhuş ve casusluk çetesi para tahsilat timi kurmuş

Yeni subayları fuhuş ve uyuşturucuya alıştırmak için yoğun çaba harcadığı ortaya çıkan Fuhuş ve Casusluk Çetesi’nin kara parayı toplamak için silahlı tim kurma kararı aldığı belirlendi.

Casusluk çetesi, yeni subayları fuhuş ve uyuşturucuya alıştırmak için her yolu denerken, batağa çektiklerinden fuhuş ve uyuşturucu parasını tahsil etmek için de özel silahlı tim kurmuş. Askeri şantaj ve casusluk iddianamesinin ek delil klasörlerinde yer alan “arsv.rar” isimli şifreli dosya içinde yer alan “arsv/Onur” adlı klasörün içinde yer alan “marmaris gündem.doc” isimli word belgesindeki bilgilere, göre çete her ay toplantı yaparak sonraki ayda uygulanmak üzere yeni kararlar alıyor.

Her ay yapılacak işler toplantısı
Bir sonraki toplantıda ise alınan kararların uygulanıp uygulanmadığını denetliyor. Çete elemanları yeni subayları fuhuşa alıştırmak içinde birbirinden ilginç yöntemler uygulamış. Gizliliğe de oldukça önem verdiği anlaşılan çete elemanları her toplantıda toplantı notlarını ve bunların uygulanıp uygulanmadığına yönelik raporların ise iş biter bitmez imha edilmesini kararlaştırıyor.

Belgere göre, ay ay toplanan çetenin gündem başlıkları ve aldıkları kararlar şöyle:

Borç batağına çekilecek personel
Aralık: Önceki toplantı notlarının uygulandığının kontrolü ve imhası, arşiv tutulmaması. Ü.K bu işi takip etsin. E.nin Ocak ayında ki seyre gitmesinin engellenmesi. F. Albayın emriyle Z.Y, F.Ç Komutasında O.S ve Ü.U’ın daha önceki karar gereği kadınlardan ve uyuşturucudan gelecek paraların toplanması için silahlı tim oluştursunlar.

Ocak: Borç batağındaki personelin tespiti (Mal beyannamelerinden bakılabilir. Gaziantep’ten B.A, Hastane’den F.E.A, Akar’dan M.B, Dolunay’dan K.V, Aksaz Hastane A.B bakacak) Borç batağına çekilecek personelin tespiti (R.B, N.Ö, E.E.Y, L.K, B.Y.İ, G.U, G.T, T.G, B.B, B.K, U.D, B.B, O.G, O.G.

Şubat: Uyuşturucu madde, hap satışı temini, uyuşturucu madde talebinde bulunan subayların isim listesi...

Gemi yemeklerine dansöz gelsin

Mart: Teğmenlerin Rusça öğrenmesi sağlanmalı. A.B ve AK, E.S Rusça’yı iyi kıvırdılar. Diğerlerinin de hızla öğrenmeleri gerekiyor. E bunları yönlendirsin. B.D, B.T, T.O, O.K, R.T, F.D, A.G, Ç.C, O.U.K, U.U dile hız vermeliler. Gemi yemeklerinde dansöz ayarlanarak çekingen personelin bu tür ortamlara alıştırılması, müşteri portföyün araştırılması, (B.E’nin yaptığı gibi) O.A’nın gemi içinde çıkardığı emirler ve mesai saati içerisinde kapalı devreden yayınladığı erotik müzik yayını, kendi hazırladığı intibak eğitim emri ve eğitim programını gemiye katılan personele tebliğ ettirerek fuhşa alıştırması, öğle yemeği esnasında bel altı fıkra anlatma mecburiyeti yöntemleri gayet başarılı...

Münevver gibi olursunuz tehdidi

ASKERİ casusluk çetesinin, rütbeli askerlerden şantajla bilgi sızdırmak için Deniz Harp Okulu’ndaki teğmen adayı kadın öğrencileri fuhuşta kullanmaya çalıştığı, ikna edemediklerini de sonları, kafası kesilerek öldürülen Münevver Karabulut gibi olacağı tehdidinde bulunduğu iddia edildi. Delil klasörlerine göre çete üyeleri öğrencilere, “Biz çok güçlüyüz, seni de Münevver Karabulut gibi bir çöpte bavulun içinde kafası kesik bir biçimde bulurlar” diye gözdağı veriyordu.

Kılavuzu yazan bir numara

Ek delil dosyası 10. klasör 3. pdf belgesinin 32’nci sayfasında, askeri okul öğrencisi genç kadın teğmenlere kurulan komplolara yönelik iddialar yer alıyor. Davanın bir numaralı sanığı İbrahim Sezer’in ilk ve son kullanıcısı olduğu iddia edilen ve “Sevgili Ebru” başlıklı klasörde, harp okulundaki öğrencilerin kadınlığını kullanmaları durumunda hayatları boyunca rahat edeceklerine inandırılmaları, bu şekilde ikna edilerek kadın öğrencilerin kullanıldığı fuhuş tuzağına düşen kritik noktalardaki komutanlara bu yolla casusluk için belge sızdırlamalarının sağlanmaya çalışıldığı iddia edildi. “Harp okulundaki kızları nasıl ikna edebiliriz” başlıklı yazıda fuhuşa alıştırılacak kadınların öncelikle güzellikle ikna edilmesi gerektiği belirtiliyor. Belgelerde, buna yönelik şu cümleleri dikkat çekti:
*Özellikle bazı kızlar amiraller tarafından bir daha isteniyor. Fakat bunu kız kabul etmiyor. Bu tür kızları ikna etmek için nazikçe tehdit edilebilir. ‘Bak böyle yapma biz sana tamam bırakırsın’ dedik ama bu son. Biz paşamızı kızdırırsak ona ‘kızımız seni istemiyor’ dersek yanlış anlar. Sonra hem senin için hem bizim için iyi olmaz” denilebilir. Ters çıkan olursa biz çok güçlüyüz sen bizi ne zannettin seni konuşturmayız seni de Münevver Karabulut gibi bir çöpte bavulun içinde kafası kesik biçimde bulur denebilir.”