27 Nisan 2011 Çarşamba

ALBAY ÜÇOK'UN ''HİPNOZ VE İŞKENCE'' DAVASI

Askeri savcı olarak görev yaptığı dönemde 3 astsubayın ifadesini hipnoz ve işkence ile aldığı iddia edilen Albay Ahmet Zeki Üçok'un yargılandığı duruşma ertelendi.

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığında görevli 3 astsubayın ifadesini hipnozla işkence yaparak almakla suçlanan Hava Kuvvetleri eski Askeri Savcısı Albay Ahmet Zeki Üçok, Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sağlık sorunları gerekçesiyle katılmadı.

Duruşmada, halen Hasdal Askeri Cezaevinde tutuklu bulunan Üçok'un yeniden talimatla ifadesinin alınması için Beyoğlu Ağır Ceza Mahkemesine yazı yazılması kararlaştırıldı. Davacı avukatlarının, Üçok'un mahkeme huzurunda ifade vermesi talepleri ise kabul edilmedi.

Mahkeme heyeti, Üçok hakkında görevi kötüye kullanma gerekçesiyle açılan bir başka dava ile ilgili dosyanın da istenmesine karar verdi. Duruşma, 22 Haziran'a ertelendi. Albay Ahmet Zeki Üçok, Hava Kuvvetleri Komutanlığında askeri savcısı olarak görev yaptığı dönemde, askeri belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezinde görevli 3 astsubayın ifadelerini, hipnoz ve işkence ile aldığı gerekçesiyle hakkında açılan davada 36 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.