28 Nisan 2011 Perşembe

Kaza kurşunuyla ölen Ermeni asıllı asker, Türk bayrağıyla toprağa verildi

Terhisine 23 gün kala arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla hayatını kaybeden Ermeni asıllı jandarma er Sevag Şahin Balıkçı'nın cenaze töreni İstanbul Feriköy Ermeni Kilisesi'nde düzenlendi. Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar, Balıkçı'nın tabutunu saran Türk bayrağını baba Garabet Balıkçı'ya teslim etti.Batman'ın Kozluk ilçesi jandarma karakolunda arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunuyla hayatını kaybeden Ermeni asıllı jandarma er Sevag Şahin Balıkçı, İstanbul'da toprağa verildi. İstanbul Feriköy Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen törende Balıkçı'nın tabutu Türk bayrağına sarıldı. Babası Garabet Balıkçı ve annesi Ani Balıkçı kilisede taziyeleri kabul etti. Daha sonra omuzlarda bir süre taşınan cenaze, Şişli Ermeni Mezarlığı'nda defnedildi. Defin işleminden sonra Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar, Balıkçı'nın tabutunu saran Türk bayrağını baba Garabet Balıkçı'ya teslim etti. Acılı baba bayrağı sonsuza kadar saklayacağını söyledi. Törene, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink de katıldı.

Tören çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Egemen Bağış, "Sevag kardeşimiz, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne hizmet verirken görevi başında şehit oldu.'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetin taziye mesajlarını iletmek üzere görevlendirildiğini ifade eden Bağış, Balıkçı'nın ailesine ve Ermeni cemaatine sabırlar diledi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de bu talihsiz olayın Paskalya Bayramı'na rastlamış olmasının kendilerini daha da üzdüğünü belirterek, Balıkçı'nın ailesine, yakınlarına ve cemaat mensuplarına sabırlar diledi. Şehidin babası Garabet Balıkçı ve annesi Ani Balıkçı acılarının daha taze olduğunu ifade ederek basına açıklama yapmadı. Cenaze töreninde ağlamaktan bitkin düşen abla Lema Balıkçı ise ayakta güçlükle durabildi.

'Basındaki haberler provokasyon amaçlı'

Şehit Balıkçı'yı cenaze töreninde yalnız bırakmayan arkadaşları ve yakınları medyada yer alan haberlere tepki gösterdi. Ölen Balıkçı'nın sevgilisi olduğu söylenen Melani Kumruyan'ın Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Faraç ile yaptığı görüşmenin provokasyon içerikli olduğu ifade edildi. Sevag Şahin Balıkçı'nın sözde Ermeni soykırımını anma tarihi olarak kabul edilen 24 Nisan tarihinde terhisine 23 gün kala, doldur-boşalt uygulaması sırasında arkadaşının silahından yanlışlıkla ateşlenen bir kurşunla hayatını kaybettiği açıklanmıştı.