22 Nisan 2011 Cuma

Bahriyelilere Doktordan Gay Kontrolü

Deniz Harp Okulu'nu sarsan 'gay tayfa' skandalında şok gelişmeler yaşandı! İşte ayrıntılar...

Deniz Harp Okulu’nda ‘gay’ ilişki yaşandığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada Askeri Savcılık, ‘delil bulunamadığı’ gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Geçtiğimiz yıl nisan ayında gelen bir ihbar üzerine başlatılan soruşturmada adı geçen 32 öğrenciden bir kısmının kendi isteğiyle okuldan ayrıldığı, bir kısmının ise idari soruşturma sonunda ‘disiplinsizlik’ gerekçesiyle atıldığı ortaya çıktı.

Deniz Harp Okulu Komutanlığı’na gelen bir ihbarda öğrencilerden A.K. ile A.E.’nin okulun tuvaletinde eşcinsel ilişki halindeyken yakalandığı iddia edilmişti. İhbarda adları verilen 32 öğrencinin okulda eşcinsel ilişkiye girdikleri ve gay oldukları öne sürüldü.

‘ASKERLİĞE ELVERİŞLİ RAPORU’
İhbar üzerine başlatılan soruşturmada öğrencilerin ifadesi alınarak, bilgisayarlarında inceleme yapıldı. Bazı öğrencilerin bilgisayarlarında gaylere ait porno görüntülere rastlandı. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı da soruşturma başlattı.

Askeri Savcılık, yaklaşık 1.5 yıldır sürdürdüğü soruşturmada 32 öğrencinin ifadesini aldı. Haklarındaki ‘gay’ iddialarını yalanlayan öğrenciler, savcılık tarafından doktora sevk edildi. Sevk kararında, ‘öğrenciler hakkında eşcinsel ilişki iddiaları olduğunu, eşcinsel kişilerin askerlik yapamayacağını bu nedenle öğrencilerin askerliğe elverişli olup olmadığının’ tespiti gerekçesi yer aldı. Öğrencilerin tamamına ‘askerliğe elverişlidir’ raporu verildi. Askeri Savcılık, soruşturma sonunda ‘delil bulunamadığı’ gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.