16 Haziran 2010 Çarşamba

Şehit Yakınları ve Gazilere 'Devlet Övünç Madalyası'

Adana'da, Görevleri Başında Şehit Olan 8 Güvenlik Görevlisinin Yakını ile 3 Gaziye Törenle 'Devlet Övünç Madalyası' Verildi

Adana'da, görevleri başında şehit olan 8 güvenlik görevlisinin yakını ile 3 gaziye törenle 'Devlet Övünç Madalyası' verildi.

Adana Valisi İlhan Atış, valilik toplantı salonundaki törende, şehit yakınları ve gazilerin acısının çok büyük olduğunu belirterek, acıyı paylaşmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Atış, 'Bu madalyalara layık görülenleri kutluyorum. Bütün yapılanlar, şu anda Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunlar , bizi korkutmak ve sindirmek içindir. Bizim tarihimizde korkmak ve sinmek yoktur. Yine korkmayacağız, yine sinmeyeceğiz. Yine dünya durdukça ülkemizin, şanlı bayrağımızın altında yaşamasını sağlayacağız' dedi.

Daha sonra Atış ile 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Ayhan Taş ve Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, 8 şehit yakınıyla 3 gaziye 'Devlet Övünç Madalyaları'nı taktı ve belgelerini teslim etti.

Şehitlerle ilgili sinevizyon gösterisi sırasında yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Törene, asker kıyafeti giymiş bir yaşındaki oğlu Ayhan Güngör ile katılan, Şehit Er Ayhan Güngör'ün ağabeyi Cumali Güngör, yaptığı açıklamada, 'Bayrağı bayrak yapan üzerindeki kandır, toprak, üzerinde ölen varsa vatandır. Bir kardeşim gitti ama bir oğlum oldu. İşte yine asker. Büyüyünce askerliğini yapacak. Bir şehit vermekle bu vatanı vermeyeceğiz. Binler, milyonlar da versek yine vermeyeceğiz. Bayrağımızı indirtmeyeceğiz, yine göklerde dalgalanacak' dedi.

Törene, Vali Yardımcıları Erdem Kıyak ve İbrahim Avcı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak ve Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da katıldı