17 Haziran 2010 Perşembe

KCK, jet üssü komutanlığına sızmış

Terör örgütü Kürdistan Topluluklar Birliği KCK'nın, Diyarbakır'daki 2. Hava Taktik Komutanlığı'nda elemanı olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede Kuzey Irak'a hava harekâtı düzenleyen savaş uçaklarının kalktığı Diyarbakır'daki üste çalışan Abdurrahman Tanrıverdi'nin, KCK'ya istihbarî bilgiler aktardığı belirtiliyor. 2008 yılına kadar 2. Hava Taktik Komutanlığı Radar ve Oto Ulaştırma Komutanlığı'nda görev yapan Tanrıverdi'nin, uçakların havalanmak için hazırlık yaptığı sırada örgüt mensuplarına "Büyükler toplanmış; bunlar herhalde bu gece oraya giderler." şeklinde şifreli mesaj gönderdiği belirtiliyor. Tanrıverdi'nin Mehmet Akın'a ilettiği bilgiler, KCK'nın, diğer yöneticileri aracılığıyla Kandil'de örgüt mensuplarına iletildiği vurgulanıyor. Öte yandan KCK'nın şiddetle karşı çıktığı TRT Şeş'e sızmaya çalıştığı ortaya çıktı. Örgütün Kürtçe konusunda çalışmaları bulunan Kuzey Irak'ta kişileri TRT Şeş'e sokmaya çalıştığı bilgileri iddianamede yer aldı.

Havaalanına geziye götürülen öğrencileri bile KCK'ya ihbar eden Tanrıverdi, telefon görüşmesinde, "Öğrencileri getirmişler, propaganda yapıyorlar." diyor. Tanrıverdi, KCK'ya bağlı olarak çalışan ve askeriyenin içinde bulunan çok sayıda kişiden bahsediyor. Sanık Tanrıverdi'nin 2008'de emekli olduktan sonra KCK adına Diyarbakır'da istihbarat çalışmasını sürdürdüğü belirtiliyor. Emekli olmasına rağmen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olarak işe başlayan Tanrıverdi'nin şehir genelinde yapılan etkinliklere kaç kişinin katıldığını, kimlerin ne yaptığını örgüte rapor etmiş. Devlet kurmak için her alanda faaliyetlerini sürdüren terör örgütü KCK, kendisine bağlı olanlara nüfus cüzdanı taslağı hazırlamış. Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde başhemşire olarak çalışırken tutuklanan sanıklardan Beyhan Sakin'in evinde yapılan aramada 'Kürdistan cumhuriyeti nüfus cüzdanı' taslağı ele geçiriliyor. Beyhan'ın evinde ayrıca Kürtcell taslağı ile KCK'ya bilgi aktardığına dair veriler bulundu. Beyhan'ın örgüt adına Diyarbakır'da kurulan halk mahkemesine katıldığı, KCK yöneticilerinden Bayram Altun'a bilgi verdiği vurgulanıyor.