2 Haziran 2010 Çarşamba

İKİNCİ ''ERGENEKON'' DAVASININ 68. DURUŞMASI BAŞLADI

İkinci ''Ergenekon'' davasının 68. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, gazeteci Tuncay Özkan, Hasan Atilla Uğur'un da aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu yargılanan Mustafa Özbek, İbrahim Özcan, Durmuş Ali Özoğlu, Yaşar Oğuz Şahin, Murat Çavdar, Cengiz Köylü, Mustafa Dönmez, Oğuzhan Sağıroğlu, Muzaffer Öztürk, Mustafa Balbay, Fatih Hilmioğlu ve Mehmet Haberal ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada, tutuksuz sanıklar Emin Şirin ile emekli Orgeneral Hurşit Tolon da hazır bulundu.

Duruşmada, mahkeme heyetinin 28 Nisan 2010 tarihinde aldığı karar gereği İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi devam eden tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün video konferans yöntemiyle savunmasına geçildi. Savunma öncesi kimlik tespiti yapılan Ersöz, emekli subay olduğunu, emekli aylığı olarak 4 bin 100 TL aldığını, başka bir gelirinin olmadığını söyledi.

Ersöz, şu an kullandığı cep telefonu olmadığını, eskiden kullandığı cep telefonlarının numaralarını da hatırlamadığını belirtti. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, kimlik tespitinin ardından iddianamede Ersöz ile ilgili bölümleri özetleyerek okudu. Ersöz, daha sonra da video konferans sistemiyle savunma yapmaya başladı. Ersöz'ün savunmasının alınması sırasında hastanedeki odasında avukatı Filiz Esen, mahkeme hakimi Hüsnü Çalmuk da hazır bulundu. Yatakta oturur vaziyette savunmasını yapan Ersöz'ün boynunda da bir boyunluk olduğu görüldü.